hirdetés

A legújabb kutatás szerint a vállalatok az elmúlt évben elképesztő mértékben hajtottak végre bővítéseket a napenergiával kapcsolatos finanszírozások területén. A megelőző évhez képest csaknem kétszeresére nőttek a befektetések.

 

A Mercom Capital Group jelentése

Mindennapjaink meghatározó feladata az, hogy mind a magánszemélyek, mind pedig a vállalatok lehetőség szerint minél nagyobb mértékben forduljanak afelé, hogy megújuló energiákat hasznosítanak energiaigényeik kielégítésére. Mindemellett a szektorba történő beruházások is azt szolgálják, hogy dinamikusabban fejlődjön az ágazat.

A Mercom Capital Group jelentése alapján vállalati napenergiába, illetve a napenergiával kapcsolatos területekkel foglalkozó cégekbe való finanszírozás a 2021-es évben duplájára emelkedett az azt megelőző évben elért eredményekhez képest.

Ebbe mind a cégek egyesüléseit, mind a felvásárlásokat beleszámítva mintegy 126 különböző ügyletről számoltak be, ami minden eddiginél jóval magasabb számú megállapodást jelent. Közülük a legnagyobb tranzakció mintegy három és fél milliárd dolláros volt, és egy indiai céghez, az Adani Green Energy-hez kötődött, amely magába olvasztotta az SB Energy India nevű céget. Mindkét cég a megújuló energiák területén érdekelt.

Milyen projektek valósultak még meg 2021-ben?

Rengeteg erőmű került új tulajdonos birtokába, mintegy 280 darab, ez pedig egyúttal 69 GW telepítést is maga után vont.

A legtöbb beruházás a projektfejlesztő cégek, valamint a független áramszolgáltatók részéről történt, de az olajiparban, valamint a gáziparban érdekelt vállalatok is 13,8 GW-nyi erőművel váltak gazdagabbá. Emellett nagymértékű növekedés történt a kockázati tőke, valamint a magántőke szempontjából is a napenergia-piacon.

Hogyan értékelhetjük az adatokat?

A napenergia egyértelműen a jövő, éppen ezért növekszik az ágazat iránt folyamatosan az érdeklődés. Nagyon hasznos befektetés úgy is, ha magába a fejlesztésekbe, cégekbe, projektekbe invesztálunk, de hasonlóképp nagyszerű döntés az is, ha saját vállalatunkat tesszük még zöldebbé.

A Napelemespályázatok napelemes rendszerei vállalatok számára egészen a pályázat megírásától a teljes kivitelezésig teljes körű ügyintézéssel és szolgáltatással várja azokat, akiknek fontos az, hogy minden a lehető legszakszerűbben és a legmagasabb minőségben valósuljon meg.

A cégek akár 1 éves megtérüléssel is számolhatnak, és a teljes rendszer megtervezhető az egyedi igények alapján. Akár csak részben, akár teljes mértékben kielégíthetőek az energiaigények. Utóbbi esetben elérhető a nulla forintos villanyszámla is, így feltétlenül ideális befektetés, ha a cél a havonta jelentkező költségek optimalizálása.

A minőségi alapanyagok garantálják, hogy a napelemes rendszer hosszú távon bizonyítson, míg a megfelelő garanciális és szervizes háttér is maximálisan biztosított.