hirdetés

Jól sikerült egy soproni házibuli. Több tucatnyian kapták el a koronavírust. 127 fő került hatósági házi karanténba a kontaktkutatás után. Feltehetőleg azért sikerült ennyi beteget találni, mert ittak alkoholt. Ez is ékes példája annak, hogy a fesztiválok miért veszélyesek. Azonban úgy véljük talán itt az ideje a házibulik és a diszkók betiltásának az ideje.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közölte, hogy a fertőzöttek egy családi rendezvényen vettek részt júliusban Győr-Moson-Sopron megyében. Nagy valószínűséggel ott fertőződtek meg. A buli annyira jól sikeredett, hogy 127 fő került karanténba. Sőt a fertőzést az egész országon szó szerint áthurcolták, mert a vizsgálatok eddig összesen 36 főnél, közülük 22 Hajdú-Bihar megyei – hajdúböszörményi és téglási – lakosnál, mutatták ki a vírust, közülük többen kórházi ápolásra szorulnak, de már jól vannak. Ezen kívül 11 soproni és 3 sárvári fertőzött van.

Az eset ékes példája annak, hogy bizony egy házibuli is igen komoly kockázatokkal jár. Kár, hogy erre az Operatív Törsz nem hívta fel a figyelmet. Sőt elgondolkodtató, hogy miért nem tiltják meg a házibulikat ? Itt is az emberek isznak, mint egy fesztiválon, azaz veszélyes.

Mindezen soproni eset pedig arra is kongatja a vészharangokat, hogy talán diszkókat sem kellene annyira erőltetni.Bár mi nem vagyunk szakorvosok, de józan paraszti eszünkkel a házibulik és diszkók is komoly gócpontok és ez az eset is ezt erősíti meg. Véletlennek aligha lehet nevezni mindezt.

( Turcsányi )