hirdetés

A hónap utolsó vasárnapja. Debrecen, hat fok, zuhog az eső. A nagy költőnkről elnevezett téren már fél tizenegykor több mint százan várták az ételosztás kezdetét. Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz választókerületi / ahova Debrecen egy része is tartozik/ szervezete hívta vendégségbe mindazokat, akiknek hétvégén nem telik meleg ebédre, akik számára még az is ünnep, ha zsíros kenyeret ehetnek.

debrecen ételosztásAz ételosztás kezdetére a sorban már mintegy 150 fő állt, de folyamatosan érkeztek a nehéz sorsú emberek. Közel 200 főnek tudtunk csipetnyi örömömet szerezni a cudar időben. Nagy fújolás fogadta, amikor a szervezők tájékoztatták a sorban állókat a fideszes önkormányzat döntéséről a töltöttkáposzta -adóról. Az ebédért várakozók egyike javaslatára, a szegénységben élők is dobtak pár forintot a kihelyezett perselybe. Amit közben kívántak Debrecen fideszes urainak, attól megkímélem az olvasókat. Annyit elárulok, mindennek elmondták őket, csak rendes embernek nem.

Többen elmondták, nagyon csóró lehet a város, ha még az ingyen ebéd osztást is képesek megadóztatni. Nem értették, hogy őket miért nem védi meg Orbán Viktor, pedig magyar állampolgárok. Úgy látszik-mondták–a nincstelenek sem a fideszes kormánynak, sem a debreceni önkormányzatnak nem fontosak. Pedig számukra a vasárnapi meleg étel az életet jelenti. Ne gondolja a város polgármestere, hogy jókedvükből állnak az utcán ebédre várva a zuhogó esőben.

Az ételosztás költségeit – mint eddig mindenkor–nem közpénzből, hanem a párttagok, szimpatizánsok által felajánlott egy-két ezer forintból finanszíroztuk. –mondta Moczok Gyula, az MSZP, választókerületi elnöke.