hirdetés

Dübörög a Harley Fesztivál. Az egészen merészek és a legcukibb motorosok is megmutatták mit tudnak. Van itt minden extrém show, gyerekmotor verseny, felvonulás és megvadult koncertek, mulatozás. 

Áron Harley

Bringával ugratás és egykeréken egyensúlyozás három méter magasban – ezekkel a produkciókkal kápráztatták el a Harley motorostalálkozó közönségét az extrém motor show résztvevői. Volt, aki egy mindössze nyolc centiméteres gerendán terelte bringáját, majd hátra és oldalszaltót adott elő. A három extrém sportoló között volt Fábián Márk Európa -és világbajnok egykerekűs is.
A jövő motoros generációja is bemutatkozott péntek délután. A legkisebbek versenyeztek egymással. A fiúk és a lányok külön álltak rajthoz műanyag járgányaikkal. A megmérettetésen az óvodás és a kisiskolás korosztály nagy számban képviseltette magát. A fiúk közül végül a sárga motoros Olivér lett a befutó, aki címvédő is, hiszen a tavalyi gyorsasági versenyt is ő nyerte. Elmondta a közönségnek, hogy az ovis motorjával állt rajthoz és nem sokat készült a versenyre, mindössze az óvodában tett tegnap egy kört.
Bővült a motoros felvonulás útvonala tavalyhoz képest. Szombat délelőtt 11-től korlátozásokra kell számítani az utakon.
Az egyik legjobban várt program a fesztiválon a hagyományos szombati motoros felvonulás. Ilyenkor minden fesztiválozó motorra pattan, hogy megmutathassa magát és járművét a világnak. A felvonuláson több száz motor ad gázt és veszi birtokba a balatoni országutakat. Idén a felvonulás nem délben, hanem egy órával korábban, 11 órakor kezdődik és érinti Balatonalmádit is. A motorosok Alsóörsről indulnak, Csopak, Balatonfüred, Tihany és Lovas után Felsőörsön és Balatonalmádin is átmotoroznak. Ezeken az utakon szakaszosan és időszakosan félpályás lezárásokra kell számítani. A rendőrség kéri a közlekedőket, hogy figyelmesen vezessenek az utakon.

Blanka Harley

Egy motoros és zenei fesztiválon elég nyilvánvalóan a rockzene áll a középpontban. Nem volt hát meglepő, hogy a fellépők sorában idén is szerepelt az Anna and the Barbies.
Pásztor Anna ismét kihívó, groteszk és megdöbbentő színpadi megjelenésével sokkolta a közönséget, majd minden felvezetés nélkül rá is zendítettek legutóbbi albumuk egyik legütősebb dalára dalára. A koncert harmadik számától kezdve már azok sem tudtak a motorokon ülve maradni, akik először hallották a zenekart. A közönség-kedvenc „Ünnepélyesen fogadom” című számot pedig már az egész hallgatóság a zenekarral énekelte. A produkciót nem csak fergeteges színpadi elemekkel tarkította a zenekar, hanem belecsempésztek mélyebb szövegvilággal is átszőtt számokat is. A 2004-ben alapított Anna and the Barbies zenekar, annak rendje és módja szerint végigjárta a rock and roll kálvária minden kötelező állomását: zenéltek aluljárókban, füstös kis kocsmák zugaiban, mindenfélékből összeácsolt színpadokon, klubokban, művelődési házakban, fesztiválokon, stadionokban. Az eltelt évtized, egy dinamikus, dübörgő rock-zenekarrá kovácsolta a bandát. Basszusgitárosuk állítása szerint: a zenekar szinte bárhol bevethető, mint egy szőnyegbombázás, bedarálja az arra tévedőket.