hirdetés

Az Egyesült Államok állítólag embercsempészet miatt keresi a Csíki Sör Manufaktúra tulajdonosát. Az eset 16 éve történt. Az ügyet maga az érintett Lénárd sem tagadta. A Csíki sör és vezetője nemrég a Heineken elleni harcáról lett ismert, s állította maga mellé még Lázár János minisztert is, ami így utólag picit kínos.
lázár-csiki sörAz ügy 16 évvel ezelőttre nyúlik vissza, ami még nem évült el. Anno 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadulhatott Lénárd András, aki meg sem várta az ítéletet, elhagyta Amerikát.

Lénárd három magyar sztriptíztáncost akart az Egyesült Államokba vinni, de a nők nem kaptak vízumot, így Lénárd Kanada felől vitte be őket az országba autóval, ám pechére lebukott. Az egyik érintett nő a Magyar Nemzetnek elismerte a történteket.

Részletes videóüzenetben reagált Lénárd András az őt ért vádakra, és őszintén beszélt a közel húsz évvel ezelőtt történtekről is.

Lénárd elmondta, hogy turistavízummal ment ki az Egyesült Államokba, és festőként dolgozott. Kanada egy találkozási pont volt sokak számára, mivel Kanadába könnyen ki lehetett jutni Közép-Európából – tette hozzá.

Az történt, hogy jómagamat és a velem lévő pár embert megállítottak az amerikai határtól két kilométerre, de nem tudtunk semmilyen papírt bemutatni, ami tartózkodási engedélyt vagy állampolgárságot bizonyított volna. Így egy idő után kiutasítottak volna az országból – mesélte.

Mindenki döntse el, hogy ez egy olyan nagy bűn-e, vagy nem – tette hozzá.