hirdetés

Komoly drogfogás, és nem migránsfogás Röszkén. Mintegy 7,5 kilogramm amfetamintartalmú anyagot foglaltak le a rendőrök Röszkén egy német rendszámú autóból. A drog piaci értéke közel 40 millió forint, és több mint húszezer adag került volna a felhasználókhoz, bulizókhoz.

amfetamin

Nemcsak a migránsok jönnek, de úgy tűnik, a drogcsempészet is virágzik ezen nehéz hónapokban. Le is bukott egy komoly mennyiségű, 7,5 kilogrammos tiszta amfetaminszállítmány a röszkei határnál. Az autó két szerb férfi utasa az autópálya-határátkelőnél jelentkezett kilépésre. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor a hátsó utastér padlózata alatt kialakított rejtekhelyen hét kábítószergyanús – a gyorsteszt szerint amfetamintartalmú – anyagot tartalmazó csomagot találtak.

A sofőr azt vallotta, hogy nem volt tudomása a kábítószerről, amely a nyomozás eddigi adatai szerint a társához köthető. A 27 éves szerb férfit a rendőrök előállították, ellene kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, őrizetbe vétele után kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését. A sofőrt tanúként hallgatták ki.

Az elmúlt hónapokban, a nagy menekülthullám kirobbanása óta, ez az egyik legnagyobb drogfogás volt Magyarországon, amelyből több mint húszezer adagot adhattak volna el a kábítószer-kereskedők.