hirdetés

Több bejelentés is érkezett az ügyészségre a múlt hét kedden a Nemzeti Választási Irodánál történt kopaszbotrány miatt, akik nem mellesleg a Fradi Secu alvállalkozói voltak. Mint ismeretes, a kigyúrt, erős, tisztességes, és a herceghalmi időseket nagyon kedvelő emberek azért gyűltek össze, hogy az MSZP-s Nyakó István népszavazási kérdéseinek a leadását meghiúsítsák, s így  végül a herceghalmi ex-fideszes polgi neje, Erdősiné simán megelőzte a baloldali képviselőt.

NVI-Fradi kopaszok

Mintegy húsz feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez a múlt kedden a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházánál történtek miatt – közölte a vádhatóság. A közlés szerint népszavazás rendje elleni bűntettel összefüggésben feljelentéskiegészítést rendelt el a vádhatóság, ami picit fura, hisz egyértelmű, hogy valamiféle törvénysértés történt.

A feljelentés kiegészítéséről akkor dönt a hatóság, ha a feljelentésben szereplő adatok alapján a nyomozás elrendeléséről vagy a feljelentés elutasításáról nem lehet megnyugtatóan állást foglalni. Ilyenkor általában további adatokat szereznek be, illetve meghallgathatják a feljelentőt is.

Nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy az ügyben nem lesz nyomozás, mert az rosszul érintené a Fradi Secu tagjait és sok más, a Fideszhez köthető személyt is. Az ügy le lesz zárva, azaz el sem indítják.

A „fekete keddről”, vagyis az NVI-nél történt balhéról vitáztak hétfőn az NVB tagjai is. Megnézték a biztonsági kamerák felvételeit is, amin látszik, hogy az MSZP-s Nyakó Istvánt megelőzték a kopaszok, akik így a nálánál később érkezett másik népszavazási beadványozót, Erdősi Lászlónét segítették, törvénytelenül. Ennek ellenére az NVB az ex-fideszes polgármester nejének a kérését fogadta el, holott nem Erdősiné pecsételte le az iratokat. Ráadásul az NVI-nél lévő pecsét törvényileg semmis, hisz annak működése, törvényessége, és így alkalmazása sehol semmilyen jogszabályban nincs leírva.