hirdetés

Hozzák haza a magyar turistákat is. Mintegy 200 magyar turista tölti kényszerszabadságát az orosz gép lezuhanása miatt elszigetelté vált egyiptomi üdülőhelyen, Sarm es-Sejkben. A külügyi tárca szerint még a héten hazatérhetnek. Mint arról beszámoltunk, a brit állampolgárokat már elkezdték kimenekíteni az ISIS-veszélyes térségből.

orosz gép 1

Ezen a héten érkezik vissza Magyarországra a Sarm es-Sejkben tartózkodó magyar turisták utolsó, mintegy 200 fős turnusa – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Utazási Irodák Szövetségétől kapott tájékoztatásra hivatkozva.

Azt ugyanakkor nem tudták, hogy pontosan hány magyar ragadt az egyiptomi üdülőhelyen, miután több légitársaság és állam a héten úgy döntött, leállítja a Sarmból induló légi közlekedést.

A KKM jelenleg csak a Sínai-félsziget középső és északi részét javasolja utazásra a magyar állampolgároknak.

Hazánkból egyetlen közvetlen járat megy a környékre, a Wizz Air repül a Vörös-tenger mellett fekvő Hurghadába. A cég közölte: járattörlésről jelenleg nincs döntés, folyamatosan vizsgálják a hálózat biztonságát, és figyelemmel kísérik a hivatalos jelentéseket a repülésbiztonságról.

A helyi légi közlekedést azért látják egyre többen kockázatosnak, mert még mindig nem tisztázódott, pontosan miért zuhant le múlt szombaton a Metrojet orosz légitársaság utasszállítója. A brit kormány után amerikai hivatalok is azt jelezték, hogy nagyon úgy tűnik, terrorcselekmény történt az orosz gépen.