hirdetés

Vádemelés várható az újbudai marihuána termesztő egyetemista ügyében. Lassan két évvel ezelőtt az újbudai rendőrök a garázsban egy komplett kannabiszültetvényt találtak, továbbá szárított kannabiszt, hasist és ecstasyt, amelyek értéke megközelíti a 150 millió forintot. 

 

Az újbudai nyomozók a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen még 2020. június 11-én kutatást tartottak egy budafoki családi házban, mert gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az ott lakó egyetemista kábítószerrel kereskedik. A nyomozók a házban elfogták az akkor 26 éves Sz. Bencét, majd átkutatták a házat.

A rendőrök az épülethez tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 tőből álló marihuánaültetvény volt. A házban a növények mellett 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 ecstasy tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le.

A férfi a gyanú szerint otthonában nemcsak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a kutatást megelőzően több kábítószer-fogyasztót is elfogtak, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói az eljárás során megállapították, hogy a lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból több millió forint értékű járműveket és eszközöket foglaltak le.

A 26 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában az újbudai nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat pedig a napokban átadták az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.

( Predrag M .)