hirdetés

Hozzá sem szólnak Zusclaghoz hónapok óta a nyomozók. Mint ismeretes az MSZP egykoron ígéretes alakját tavaly januárban nagy csinnadratta közepette fogták el, mondván tiltott adatszerzéssel akart visszaélni, igaz ebből nehéz lesz vádat emelni, mert a törvény szerint Zuschlag ezt nem követte el.

 

zuschiBár májusban szabadon engedték Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét az előzetes letartóztatásából, ahol öt hónapot töltött, azóta hozzá sem szóltak a nyomozók. Azaz a nagy dirrel durral bejelentett ügy kezd ellaposodni és lehet vádemelés sem lesz.

Olyan nyomozati cselekmény ami minket érintett volna, nem volt május óta. Más lehetett de erről nem kell minket tájékoztatni. Bár két évig lehet nyomozni egy bűnügyben így nagyon iparkodni sem kell-mondta dr. Szente Zsolt, ügyvéd az Esti Újságnak.

Bár ezt a hatóságok sosem mondták ki de úgy vélték Zuschlag a több száz milliós kampánytámogatásra hajt a különféle pártokkal. A jelöltállításhoz loptak volna adatokat, de a Tállai András vezette NAV lecsapott.

A kamupártok környékén feltűnt Zuschlag és hat társa ellen bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, mert 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisából szedtek ki adatokat, hogy így gyűjtsenek ajánlásokat a választásokra. Így akartak törvénytelenül költségvetési támogatáshoz jutni. A hiányzó adatokat call centeres alkalmazottakkal, hívásokkal próbálták megszerezni, de a NAV közbelépett.

Az üggyel egy baj van, sok jogász szerint a tiltott adatszerzés törvényi megfogalmazása alapján nem követtek el semmit Zuschlagék így maga az eljárás is fura.