hirdetés

Legyen szó egy éppen most induló vagy egy már több éves cégről, a reklám mindnek nagyon fontos. Napjaink rohanó világában, mikor bármit pillanatok alatt a telefonunk vagy laptopunk képernyőjére varázsolhatunk, minden cégvezető arra vágyik, hogy a legköltséghatékonyabban vonhasson be új ügyfeleket a lehető legkevesebb idő alatt, illetve hogy a már megszerzett ügyfelek se pártoljanak el tőlük. Ha szükséged van némi inspirációra, ne hagyd ki cikkünket!

 

A régi ügyfelek kényeztetése

 

A már megszerzett ügyfelek megtartása legalább olyan fontos, mint az ügyfelek elvarázsolása. A hűség meghálálását nem lehet elaprózni! Nem szabad félvállról venni az apró ajándékozást!

 

Egy igazán modern módja a cégünk mellett kitartó ügyfelek megajándékozására az, ha ajándékkártyát készítünk számukra. A PromoPrint.hu-nál rendelhető plasztikkártyák bizony hatalmas erővel bírnak. Mindenki szeret ajándékot kapni, az ingyenes, hasznos meglepetést pedig soha senki nem utasítja el.

 

Persze nem csupán ezzel lehet megtartani az ügyfelek szeretetét. Időről-időre érdemes egy apró csomagot küldeni nekik. Hogy mi kerülhet bele? Egy naptár, katalógus a legújabb ajánlatokkal vagy akár egy ötletes képeslap.

 

Hogyan lehet új ügyfeleket bevonzani?

 

Az új ügyfélkör kialakítása egy folyamatosan napirenden lévő téma, minden cég életében. Fontos, hiszen minél szélesebb ez a kör, annál többen ismerik a céget.

 

Akinek fontos, hogy a lehető legrövidebb idő alatt vonzza a be a lehető legtöbb ügyfelet, azoknak leginkább néhány nagy, ötletes dizájnnal ellátott plakátot ajánlanánk. Ezekben hatalmas a potenciál, hiszen napi szinten láthatja rengeteg ember. Fontos megjegyezni, hogy lehet akármekkora egy plakát, nem szabad túlzsúfolni információval, hiszen a rengeteg betű között elvész majd az, amit igazán közölni szeretnénk az emberekkel.

 

Egy másik egyszerű, de nagyszerű módszer új ügyfelek bevonzására a papírtáskák ajándékozása. Ezek azért tökéletesek a céged hirdetésére, mert az, akinek épp a kezébe kerül, annak egy hasznos, sokáig tartó segítség. Ráadásul minél hosszabb utat tesz meg a táska, annál több emberhez jut el céged neve.

 

A szórólapok és képeslapok ereje is hatalmas, ha promótálásról van szó. A megfelelő szavak használatával rengeteg új ügyfelet lehet cégünkhöz csalogatni. Fontos, hogy egyáltalán ne ferdítse szövegük a valóságot, mégis a lehető legjobb, legpozitívabb fényben tüntesse fel vállalkozásod.

 

Hogyan lehet céged az ügyfelek kedvence?

 

Nem elég persze csupán hirdetni a céget, és a hűséges ügyfeleket megajándékozni időnként. Érdemes évente legalább egy családi programot rendezni. Itt a partnerek áttekinthetik a legújabb ajánlataidat, míg gyermekeik szórakozhatnak kicsit szüleik nélkül egy szuper animátor társaságában.