hirdetés

Brutális összeget kínált állítólag a magyar kormány által vezetett konzorcium a Budapest Airportért. A hírek szerint annyira kell a repülőtér, hogy már 4 milliárd eurót (körülbelül 1440 milliárd forintot) ajánlottak fel a Budapest Airportért. Nos ez kimondottan olyan összeg amire nehéz nemet mondani. A választások előtt így Fidesz közeli kezekbe kerülhet a stratégiailag fontos légikikötő.

 

A napokban már felröppentek a pletykák arról, hogy a kormány ismét megpróbálja megszerezni a Budapest Airportot, és most meg is történt az ajánlattétel.

A Bloomberg szerint a reptér jelenlegi tulajdonosai ezen hatalmas összegért vélhetően igent mondanak majd az eladásra.

Ha nyélbe ütik az üzletet, akkor a hírügynökség szerint a tranzakcióra még a jövő tavaszi parlamenti választások előtt sor kerülhet. Az sem lehetetlen azonban, hogy a tulajdonosok ezzel az árral még nem fognak megelégedni, ugyanis egy szakértő korábban az 5,5 milliárd felső határt szabta meg a cég lehetséges értékeként.

A Bloomberg szerint a tulajdonosok – a német AviAlliance – korábban azt is feltételül szabták, hogy a kormány tisztázza, rajtuk kívül még kik tagjai a konzorciumnak és hogy van-e elég kapacitásuk, tudásuk a reptér üzemeltetéséhez. Ezzel összefüggésben tájékoztatták őket arról, hogy a Mol Nyrt. és Jellinek Dániel, az Indotek Csoport vezérigazgatója is tagjai a konzorciumnak. Arra még nem válaszoltak, hogy az üzemeltetés feltételei megvannak-e, viszont egy forrás szerint

Az Indotek Csoport vezetője azt mondja, magyar és amerikai befektetőkből álló professzionális konzorciumot képvisel.

A Budapest Airport tulajdonosa, a német AviAlliance nyáron még azt közölte, hogy nem akarja eladni eladni a repteret. Állítása szerint a kormány igyekszik őket több eszközzel is erre bírni, például a fejlesztéseket is akadályozzák és a cég szolgáltatásának minőségét is rendszeresen kritizálják.

( Predrag M.)