hirdetés

Mióta a Kínából induló koronavírus rohamosan terjedni kezdett, hatalmasat ugrott Magyarországon is a szájmaszkok iránti kereslet. Bár nálunk egyelőre nincs koronavírusos beteg, számos patikában már most hiánycikk lett a szájmaszk. A weboldalakon pedig egyre drágábbak. Talán nem véletlen, hogy a BV a rabokkal elkezdte gyártani a vírusos fertőzések ellen ajánaltos maszkot.
Néhány webáruházban még kapható egészségügyi maszk, de van, ahol a januári 25 forintos ár helyett már négyszeres összegért, 100 forintért kínálják.

A gyógyászati termékeket forgalmazó Medigor webshopjában már a nyitólapon is olvasható:
Áruházunkba a megszokott rendelésszám sokszorosa érkezett az elmúlt héten, ezért a kiszállítások jelentősen lelassultak. Tájékoztatjuk, hogy a szájmaszkokat tartalmazó rendelések kiszolgálása rendkívüli módon lelassult.-írták.

A szájmaszkokat amúgy változatos áron kínálják a neten: van, ahol 200-300 forintot is elkérnek egy darabért, de akad még olyan oldal, ahol 25 forint az egységár, bár azt nem tudni, tényleg van-e nekik készleten.

A járvány elleni védekezés részeként a hazai büntetés-végrehajtásban a fogvatartottak is átálltak a szájmaszkok gyártására.