hirdetés

Maradnak a csaló bróker vezérek előzetesben. A befektetőknek mindez sovány vigasz. Fővárosi Törvényszék másodfokon is helyben hagyta a Budai Központi Kerületi bíróság végzését, amely két hónappal, szeptember végéig meghosszabbította a Quaestor tulajdonosának és a brókercég két vezető tisztségviselőjének előzetes letartóztatását.

 Tarsoly

Úgy tűnik hiába volt jóban a Fidesz néhány prominenseivel a Quaestor főbrókere, ez semmit nem változtat jelenlegi helyzetén hiába reménykedett esetleg ebben. Azaz mindenki magára hagyta Tarsoly Csabát, aki így marad a dutyiban a társaival együtt. Az Esti Újság úgy tudja a brókercég vezére az ETO egykori tulajdonosa nagyon bízott abban, hogy végre haza mehet a börtönből.

A Quaestor-ügyben az első fokon eljáró nyomozási bíró a Fővárosi Főügyészség még júliusban benyújtott indítványát megalapozottnak találta, és annak megfelelően az ügy mindhárom gyanúsítottjának előzetes letartóztatását további két hónappal meghosszabbította.

A főügyészségre már megérkezett a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság végzése, amely szerint a Budai Központi Kerületi bíróság előzetes letartóztatás meghosszabbításáról rendelkező végzését helybenhagyta – közölte a Magyar Hírlappal Bagoly Bettina főügyészségi ügyész, szóvivő.

A kényszerintézkedés meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítése miatt indítványozták – tette hozzá.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát és a brókercég két vezető tisztségviselőjét a jogosulatlan betétgyűjtés miatt különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják.