hirdetés

Több mint százmillió ütötte az Országgyűlés Hivatalának igazgatójának Such Györgynek a markát. Such  2006-tól 2010-ig volt a Magyar Rádió elnöke, a közszférában szokatlan menedzseri szerződéssel de a rádió kuratóriuma már nem volt hajlandó fizetni neki a szerződésben foglalt fizetést, így per lett a vége, s 7 év után ennek vége is.

 

such györgyMegállapodással végződött az a per, amit Such György volt rádióelnök indított elmaradt sikerdíja miatt. Összesen bruttó 117, nettó 80 millió forintot kap, ami a járulékokkal együtt összesen 142 millióba kerül a Közszolgálati Közalapítványnak .

Such György rádiós szerződése szerint a bruttó 1,8 milliós fizetése nem fix volt: a tényleges összeg attól függött, hogyan sikerül teljesíteni a rádió üzleti tervét, így akár csökkenhetett is. Elnöksége alatt azonban az addig masszívan veszteséges rádió gazdaságilag stabilizálódott, sőt, nyereségessé vált.

A belső átalakításokat, tömeges elbocsátásokat és a műsorok tucatjainak megszüntetését sokan úgy értékelték, hogy azokat elsősorban a minél nagyobb prémium motiválta. Mások viszont úgy vélték: végre valaki hozzányúlt a korszerűtlen műsorpolitikájú, bekövesedett intézményhez.

Ahogy a rádió helyzete stabilizálódott, úgy nőtt Such György fizetése: 2009 elején 4,3, júliusban már 9,4 millió járt neki. A rádió kuratóriuma azonban ezt már nem volt hajlandó kifizetni.

Such pert indított, 175 milliót követelt és az elmaradt kamatokat. A Kúria először azt mondta ki jogerősen, hogy érvényes volt a szerződés, tehát jár neki a sikerdíj. A jogos követelés mértéke egy másik per tárgya volt, és ez a per zárult most le a megállapodással, amit szerdán hagyott jóvá a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma.

A megállapodás értelmében a perköltségeket Suchnak kell állnia, de az

Such György 2012 óta az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója és a Magyar Jégkorongozó Szövetség elnöke is