hirdetés

Ha havat akarsz látni most Magyarországon akkor irány Kékestető. Hó borítja ugyanis a tájat, ami manapság igen ritka jelenség. Mi jó pár év.tizede estünk bele pont ott, pont ilyenbe, pont egy edzőtábor végén. Izgi volt és fagyos hangulatban értünk le kerékpárral  onnan.

havas kékestetőPocsék idő van. Ma mindenhol borult, napsütéstől mentes időjárásra számíthatunk. Dunántúlon és a keleti tájakon számíthatunk záporra, zivatarra, és az északi szél is megélénkül. Lehűlés kezdődik, aminek eredményét a Kékestetőn már láthatjuk is. Ott ugyanis javában havazik.

Az élő webkamerás képek alapján rendíthetetlenül hull a hó a magasban. Az egész táj fehérbe borult, de sajnos sokáig nem látni el a hegyekben, ugyanis a köd teljesen eltakarja a kilátást. Szerdán sem számíthatunk kellemesebb időre sem a Kékestetőn, sem máshol. Folytatódik a markáns lehűlés, több esővel. Csütörtökön szintén kiadós csapadékra lehet számítani, a magas tájakon ismét hullhat havas eső, hó. Péntekre már egy kis napsütés is lehetséges, jelentősen csökken a felhőzet. Szombaton azonban szintén számíthatunk egy kis csapadékra. Kérdés hó lesz-e vagy eső.