hirdetés

Több mint 1,2 milliárd forintból épül az új sportcsarnok Hatvanban. A létesítmény legkésőbb 2018 nyarára készül el. A hatvani önkormányzat a helyi kézilabda-egyesülettel együttműködve valósítja meg a beruházást.

Hatvan polgi sportcsarnok-ap

Az egykori cukorgyár területén épül Hatvanban az új sportcsarnok. A beruházás több mint 1,2 milliárd forintból valósul meg és a lelátókon akár ezren is elférnek majd – ezt sajtótájékoztatón jelentette be Horváth Richárd polgármester. A beruházás önereje 369 millió forint, amelyet a hatvani önkormányzat biztosít, 866 millió forintot pedig úgynevezett TAO-s támogatásokból finanszíroznak.

Hatvan polgármestere elmondta, hogy főként helyi kötődésű társaságok támogatták a beruházást, továbbá leszögezte, hogy ez a fejlesztés egy újabb sikertörténet Hatvanban, hiszen több mint 20 éve jelent nehézséget a városi sportcsarnok hiánya, és korábban már több ciklusban próbálkoztak ennek megvalósításával a városvezetők, sikertelenül. Hozzátette: nagy öröm számára, hogy a hatvaniak egy régi álma teljesülhet most meg.

A sportcsarnok várhatóan 2018 nyarára készül el. A polgármester rámutatott, hogy a kézilabda-egyesület mellett más sportkluboknak és a helyi civilszervezeteknek is kiváló lehetőséget biztosít majd a létesítmény, ahol a mérkőzések és edzések mellett más rendezvényeket is tartanak majd.

A városi sportcsarnok az önkormányzat és a helyi kézilabda-egyesület szoros összefogása nyomán valósul meg. Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke ismertette, hogy egy új otthont kapnak a hatvani kézilabdások, ami teljesen megváltoztatja az egyesület mindennapi életét. Az utánpótlás-nevelésben és az eredményesség fokozásában is komoly segítséget jelent majd. – Két fontos célunk van: szeretnénk minden korosztályban utánpótláscsapatot indítani, a felnőtt csapatokat pedig NB 1/B vagy legalább az NB 2-ben tartósan szerepeltetni – közölte Antalóczy Péter.

Az önkormányzat egy jégcsarnok létrehozását is tervezi, amely része annak a koncepciónak, hogy egy sport- és kulturális központot alakítsanak ki az egykori cukorgyár területén.

(Fotó: Albert Péter)