hirdetés

Bekeményítettek az osztrák rendőrök és határőrök. Minden teherautót  és furgont ellenőriznek. Így egy jó ideig megszűnt a határok nélküli önfeledt utazás az Unióban úgy tűnik.  Hatalmas dugók is kialakultak majd 30 kilométeres sorokban. Éppen ezért a Máltai Szeretetszolgálat vízosztó pontokat állít fel.

dugó osztrák ellenőrzés

Vízosztó helyeket állítanak fel az M1-es autópályán a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, miután az Ausztriában bevezetett közúti ellenőrzés miatt mintegy 30 kilométer hosszan feltorlódtak a járművek a hőségben – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Védelmi Bizottság döntését a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Ruskáné Takács Anita tájékoztatása szerint a sztráda Hegyeshalom felé vezető oldalán a 150-es kilométernél található Hanság-pihenőhelynél és a 158-as kilométernél lévő Lajta-pihenőhelynél állítják fel a vízosztó pontokat, ahol hűtött ivóvizet osztanak. Hozzátette: plusz egy tűzoltóautóval és egy mentőautóval megerősítették a Lébényi katasztrófavédelmi őrsöt.

A szóvivő elmondta azt is: a védelmi bizottság arra kéri az autóvezetőket, hogy a KRESZ-ben meghatározott módon a sztráda középső részét – jobbra és balra lehúzódva – hagyják szabadon, hogy egy esetleges baleset vagy tűz miatt a megkülönböztető jelzést használó járművek szabadon közlekedhessenek.

Ausztria vasárnap éjjel óta minden furgont és teherautót megállít  a keleti határain a szünni nem akaró migráns hullám miatt és azért, hogy megelőzzék a múltkorihoz hasonló tömeges migráns halált. Az M1-es autópályán a határ előtt óriási torlódás alakult ki. A fokozott ellenőrzés határozatlan ideig tart.