hirdetés

Áll a bál Cegléden. Nem hajlandóak birtokba venni a majd félmilliárdból épített szupermodern dzsúdó központot. A kivitelezés a helyi sportszakemberek szerint nem sikerült a legjobban. A nézőtéren hatalmas hézagok vannak. A tartószerkezetek is érdekesen lettek összerakva és a küzdőtér balesetveszélyes, mert ez az kimaradt.

ceglédi dzsúdó központA Nemzeti Sportközpontok finanszírozásában 450 millió forintból épült használhatatlan dzsúdócsarnok a Ceglédi VSE számára. A létesítmény alapkőletétele 2014-ben történt, a közbeszerzést 2015-ben írták ki, a szerződést 2016 februárjában kötötték meg a legalacsonyabb árat kínáló Aktív Kft.-vel. A műszaki átadás 2016 novemberében érkezett el, a klub képviselői már akkor jelezték a problémákat, de azóta nem történt változás.

A csarnok kétszer akkora, mint amekkorára a klubnak szüksége lett volna, a nézőtér pedig olyan kicsi, hogy nagyobb versenyek megrendezésére alkalmatlan és konkrétan az éppen nem küzdő versenyzők sem férnek el rajta. Ráadásul kontár módon lett összeillesztve itt ott.  A betonpadlón egyre szélesedő, 8-10 méter hosszú repedések vannak, a tetőszerkezet illesztései pedig ránézésre életveszélyesek, nem illeszkednek rendesen, azaz esztétikus nem lett ettől persze lehet jó.  A belső falakon a glettelést követően fehér diszperziós festés tételből a glettelés valahogy kimaradt, a kivitelező lekente fehérre a téglákat. A rugós, gumis, esést tompító  padlózat szintén teljesen szakszerűtlenül készült el. A magasba nyíló gépházhoz elfelejtettek lépcsőt építeni, ezért a bejutáshoz a falra csavarozott léceket kellene létrákat használni. A konditerem pedig üres.

A projektből egyébként 50 millió forintot elvont a szövetség, az összeget a zalaegerszegi judo csarnok fejlesztésére, a barcsi judo terem kialakítására és a domaszéki judo terem építésére fordítják. Pedig ebből állhatták volna az energetikai fejlesztést, amivel gazdaságosság tehették volna az üzemeltetést.

A Ceglédi VSE dzsúdószakosztályának éves költségvetése nagyságrendileg 10 millió forint, ebből 2,5 millió forintot kapnak az önkormányzattól. Az új csarnok üzemeltetése miatt a támogatás 12 millióra emelkedne, ami nagyjából elég is lenne a célra, ha olyat építettek volna, amilyet kértek.

A ceglédiek nem hajlandók átvenni a termet ilyen állapotban.

A szövetség szerint minden rendben van a csarnokkal. Akárcsak az NSK szerint is.