hirdetés

Három nap után változtak a beutazási feltételek, feltehetőleg nagy volt a nyomás az Eu részéről. Így a külföldön elfogadott teszteket is elfogadják a magyar hatóságok, ami komoly pénzügyi veszteséget okoz. Igaz külföldön minden állampolgárnak ingyenes a koronavírus tesztelés. Nekünk pedig akár 110 ezer forintunkba is kerülhet, hisz azért is fizetni kell, hogy engedélyt kapjunk laborvizsgálatra menni.

 

A kormány három nap után a bevezetett szigorú határzár eltelte óta áttekintette a járványügyi helyzetet és az ahhoz kapcsolódó intézkedéseket. A járvány második hulláma Magyarországot is elérte – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

„A védekezés sikerét emberéletekben mérjük, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a beutazási korlátozás és az általános védelmi intézkedések betartását. Most egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolába járó gyermekeinket és biztosítani kell a gazdaság zavartalan működését” – áll a közleményben.

„Magyarország Kormánya összegezte a szeptember 1-jén életbe lépett beutazási korlátozások eddigi tapasztalatait és azt a döntést hozta, hogy a magyar gazdaság zavartalan működése érdekében az üzleti célú beutazást a továbbiakban engedélyezzük” – írják.

Megszületett a külföldön végzett tesztekkel kapcsolatos pontosított részletszabályozás is: Magyarországra történő beutazás esetén egy alkalommal, a hazai teszttel egyenértékűnek ismerjük el a schengeni tagállamban készült PCR tesztet is.

Azt tudni kell, hogy külföldön mindenkit ingyen tesztelnek le. magyaroroszágon ez 40-50 ezer forint között van, igen , egy teszt. Azonban, hogy elmehessünk tesztelni azért 3000 forint illetéket kell fizetni, minden egyes teszteléshez. Ha pedig még mentességet is szeretnénk kapni a 15 napos karantén alól a z újabb 3000 forint. Így összességében ez a kis karanténos tesztes hakni akár 109.000.-forintunkba is kerülhet. Ez pedig mind bevétel az államnak. Nem rossz üzlet.

Az ülésen döntés született arról, hogy a magyarországi sport rendezvényekre való kiutazás és beutazás feltételeit kiterjesztik a kulturális rendezvényekre is.

Ami pedig a nézőket illeti, a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportesemény, valamint kulturális rendezvény nézője csak akkor léphet be az országba, ha rendelkezik negatív PCR teszt eredménnyel, van a rendezvényre jegye, és aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak, valamint köteles a belépést követő 72 órán belül elhagyni az országot – közölték, azaz a Szuperkupa-döntő megrendezéséről továbbra sem mondtak le.

Összességében tehát lazított a kormány a járványhelyzet fokozódásának ellenére.A pontos szabályozás a mai napon a Magyar Közlönyben került kihirdetésre.

( Csákány )