hirdetés

Három éve nyomoznak a holland hatóságok egy olyan pénzmosási ügyben, amely egyik főszereplője a brókerbotrányba keveredett Buda Cash. Jogsegély is zajlik. Így picit érthetetlen, hogy senki sem figyelt oda a gyanús ügyletekben is résztvevő brókercégre. Hol volt három évig a hazai és a külföldi titokszolgálatunk, hol volt az NVSZ, s hol volt a NAV, vagy a BM ? Egyáltalán, hogy brókerkedhetett és kaphatott engedélyt a Buda Cash úgy, hogy rávetült egy több mint 5 milliárdos pénzmosási ügy. Már talán ebből  is lehetett volna sejtenie a hatóságoknak,hogy  itt nagy baj lesz.

buda cash

Az ügy Hollandiából indult, ahol az ügyészség csalás és pénzmosás miatt nyomoz egy holland férfi ellen, aki 25 millió dollárt utalt át a brókerház számlájára. A pénz feltehetően bűncselekményből származik, és egy jó nevű hazai élelmiszeripari cég többségi tulajdonát vásárolták meg belőle, valamint két értéktelen tucatfilm jogait birtokló off-shore társaságot. Ugyan az elkövető egy holland férfi, az ottani ügyészség mégis azt gyanítja, hogy magyarok mozgatták a szálakat, akik off-shore cégek segítségével próbálták eltüntetni a horribilis összeget, igaz a cégek számláját azóta zárolta a holland hatóság.

buda cash

Az ügyben az amszterdami ügyészség indított nyomozást pénzmosás és csalás miatt még három éve, de a vizsgálat úgy tudjuk még a mai napig nem zárult le. Információink szerint jogsegély alapján, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szolgálata több magyar személyt is kihallgatott már az ügyben. A holland hatóságok egy férfit azzal gyanúsítanak, hogy 25 millió dollárt utalt át magyar tulajdonossal rendelkező off-shore céghez a Buda-Cash Brókerházon keresztül, hogy a Bábolna Élelmiszeripari Zrt-t felvásárolják. Egy másik tranzakcióval pedig két értéktelen mozifilm jogaival rendelkező cégben szereztek érdekeltséget, vélhetőleg a pénz eltüntetése érdekében. Az ügyben tehát volt jogsegély kérelem, ami azt jelenti, hogy az összes magyar hatóság,ügyészség, rendőrség, NAV, titkosszolgálat azaz mindenkinek kellett tudni a bűncselekmény gyanújáról. Sőt arról is, hogy a hollandus ügyészek hol tartanak, s hogy a bűnös milliárdokról azt feltételezik magyar pénz. Így ezen tények tudatában teljességgel érthetetlen, hogy  miért nem jobban szem elött a Buda Cash ? Miért kellett megvárni a bukást?