hirdetés

Hargitay Andrást javasolja elnöknek és helyette Sós Csaba jelenlegi szakmai alelnököt szövetségi kapitánynak Czene Attila az úszók és a szövetség közötti kialakult már-már visszafordíthatatlanul elmérgesedett vitában.

hargitay-andrasOlimpikonunk és exállamtitikárunk, Czene Attila különös ötlettel állt elő a MÚSZ és az úszók közt már visszafordíthatatlanul elromlott kapcsolat megoldására. Hargitayt kéne elnöknek ki nevezni.

Hargitay András akkor mondana igazat, ha ő lenne az elnök, akkor az úszók többsége elhinné, hogy a szövetségben valóban nincs diktatúra. Ez a megoldás duplán eredményre vezetne, mert nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy nem ő a legmegfelelőbb személy a szövetségi kapitányi poszt betöltésére, helyette az úszótársadalom szívesebben látná Sós Csabát, aki erre a tisztségre a legalkalmasabb – mondta Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

Czene Attila hozzátette, szerinte ezzel a felállással Hosszú Katinka is elégedett lenne.

Remélem, hogy András, akit szeretek és tisztelek, hű marad versenysportolói énjéhez és megmutatja, hogy őt is mire tanította Széchy Tamás – fogalmazott a 200 méteres vegyes úszás atlantai olimpiai bajnoka.

Az úszók és a szövetség közötti vitát múlt kedden a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka indította el, aki lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás elnököt. A bírálatokhoz több úszó is csatlakozott, akik hétfőn közös közleményben kérték a teljes vezetőség távozását, hét pontba foglalva követeléseiket.
Az általunk kívánt helyzet megvalósulásának legfontosabb feltétele, hogy a Magyar Úszó Szövetség jelenlegi, közel 20 éve regnáló vezetése – amely mögött megszűnt az az egység és bizalom, amivel az úszótársadalmat képviselni tudja – távozzon, és adjon teret az új korszak megszületésének – áll az úszók nyilatkozatában.