hirdetés

Lebukott az a férfi, aki 20 ezer dollárért csempészte át az ukrán-magyar határon a hadköteles és a háború elől menekülő ukrán férfiakat. A nagyszőllősi férfi hamis orvosi igazolásokkal trükközött de a végén kattant a bilincs a kezén.

 

Hamis orvosi igazolásokban utazott az a nagyszőlősi 40 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy hadköteles férfiaknak segített az illegális határátlépésben. A férfit őritekbe vették és sok jóra nem számíthat.

A rendőrség tájékoztatója szerint a harkivi lakos hamis orvosi igazolásokat készített a 18-60 év közötti ügyfeleinek, amellyel átléphették az államhatárt. A törvénysértő jelenleg ideiglenes letartóztatásban van. Az ügyben tart a nyomozás.

A speciális rendőrség tagjai akkor érték tetten a háború előmenekülő férfiakon nyerészkedő törvénysértőt , amikor épp elvette a pénzt az egyik kliensétől. A nyomozók a helyszínen több mint 20 000 dollár készpénzt találtak a Mercedes-Benz G63-as kocsijában. A férfi ideiglenes lakhelyét átkutatva, az egyik Bereg-vidéki szállodában, találtak egy pisztolyt és lőszert is, továbbá 40 ezer dollár és mintegy 7 ezer eurót.

 

( Nagy A.)