hirdetés

Esztergom egykoron oly nagy Fideszes városvezetője hűtlen kezelés miatt áll bíróság elé. Esztergom egykori polgármestere, Meggyes Tamás bár a közélettől 2013 óta visszavonult nem igazán volt a pályafutása botrányoktól mentes. A politikus azonban eddig sosem került vádlottként bíróság elé. Meggyes Tamás az ügyészség szerint törvénytelen életbiztosítási szerződései miatt lett vádlott.

Meggyes-Tamas-hir24

Elkezdik lassan tárgyalni Esztergom egykori polgármesterének, Meggyes Tamás volt fideszes országgyűlési képviselő hűtlen kezelési ügyét. Az ex városvezetőt és négy bűntársát hűtlen kezeléssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség. Úgy tudjuk a Győri Járásbíróságon tárgyalják majd Meggyesnek és társainak a perét.

A politikus mentelmi jogát Polt Péter legfőbb ügyész 2013 októberében kérte ki a parlamenttől, majd a volt polgármestert 2014. január 27-én hallgatták ki gyanúsítottként, aki ellen társaival együtt még az év szeptemberében emelt vádat a főügyészség.

Az esztergomi önkormányzat még 2003-ban életbiztosítási szerződéseket kötött Meggyes és volt alpolgármestere részére. A befektetési életbiztosítások kedvezményezettje a szerződésben rögzített határidő elérése esetén az önkormányzat volt, ezt azonban 2007-ben módosították, és a másik alpolgármesterrel is szerződést kötve a határidő elérése esetén a kedvezményezettek ők saját maguk lettek.

A vád szerint Meggyes hatáskörét túllépve döntött a szerződések meghosszabbításáról, a kedvezményezettek személyének megváltoztatásáról. Az önkormányzat vagyoni hátránya 13 és fél millió forint volt, mivel ennyit fizetett ki a biztosító az életbiztosításokra 2010-ben.  Mindezekért K. János és N. József volt alpolgármestereket, valamint P. Józsefet és Z. Dánielt- akik az illetményről szintén döntő bizottság tagjai voltak – jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.