hirdetés

Negatív rekordot ért el a Fradi is. Az ő meccsükön voltak a legkevesebben az NB I-ben. Mondhatni így újabb mélypontot ért el a magyar futball, hisz átlagosan 2344-en voltak kint egy-egy összecsapáson.

ftc-mtkA forduló leglátogatottabb meccse az NSO adatai szerint a Debrecen–Újpest volt, hivatalosan 4081 nézővel, ami nagyjából ötödházat jelent az új debreceni stadionban. A bajnokságot óriási meglepetésre most már öt pont előnnyel vezető Vasas a Paksot fogadta, az érdeklődés pedig hirtelen megnőtt Angyalföldön, 3612-en voltak kint. Ezen kívül csak a Videoton–Haladás-meccsen voltak kétezernél többen, egész pontosan – legalábbis a hivatalos adat szerint –  2183-an. Ezt a meccset ráadásul mindkét csapat idegenben játszotta, a stadionépítés miatt Felcsútra vitték el.

A Mezőkövesd–Kispesten 1670-en voltak kint, a Gyirmót–Diósgyőrön pedig 1400-an.

A legalacsonyabb nézőszámot az örökrangadó hozta: nem elég, hogy az MTK–Ferencvárost elvitték Dunaújvárosba a stadionépítés miatt, erre a meccsre kötelezővé tették a szurkolói kártyát, így csak 1117-en látták a helyszínen, ahogy az MTK megveri a Ferencvárost. Más kérdés, hogy a szurkolói kártyának így sem volt semmi értelme a nézők elriasztásán kívül: sok vendégszurkoló inkább a hazai szektorokba ment ahelyett, hogy a saját klubjuknak szurkolást választották volna, a hazai pénztáraknál pedig még a második félidő elején is állt a sor a kártyás rendszer lassúsága miatt.

Úgy tűnik, minden jel szerint hiányoznak az ultrák, főleg a Fradi mérkőzéseiről, az a pár ezer fő.