hirdetés

Befejezte összefüggő vallomástételét Gyárfás Tamás vádlott a Fenyő-gyilkosság ügyében. Az egykoron sikeres Nap TV producer, az úszók elnöke több mint két és fél napon át beszélt és bizonygatta semmi köze egykori haragosának a kivégzéséhez. A brutális leszámolásos ügyben Gyárfást azzal vádolják ő volt a felbújtó. Tény a média mogul gyilkossági ügyében rengeteg a furcsaság. Mondhatni el lett fuserálva az egész ügy és feltehetőleg a politikusok miatt is. De csak egy kis adalék az ügyet alapból a KBI-nek kellett volna vizsgálnia de hetekig ment a BRFK s az ORFK között az adok kapok ki nyomozzon.

 

Mint ismeretes Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban ölte meg Budapesten Jozef Rohác, aki emiatt jogerős szabadságvesztését tölti. Az ügyészség a mostani eljárásban azzal vádolja Gyárfás Tamást, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik Tamás meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Rohácot.

Itt azonban álljunk meg egy pillanatra, hisz már a leszámolás után nem sokkal felmerült Gyárfás neve is, meg a már meghalt Postabank vezér neve is, de a rendőrség ezt nem vizsgálhatta vagy épp nem engedték nekik vizsgálni. Milyen érdekes nem ?

Nos miközben Rohac el lett ítélve, Portikot felmentették a korábbi eljárásban. Most azonban újra vádlott. Társa pedig Gyárfás. Gyárfás Tamást az ügyészség a Fenyő-gyilkosság ügyében előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja mint felbujtót de érdekes módon egy napot nem volt előzetesben, sőt utazgathat a világban bárhová. Nos nem sok ilyen ügyet látni, ahol a gyilkosság megrendelője simán jöhet-mehet szabadon.

A büntetőperben múlt kedd óta három tárgyalást tartottak, ebből két és fél napon át adta elő védekezését Gyárfás Tamás. Az elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét. Részben azzal érvelt, hogy Fenyő Jánossal fennálló vitái nagyrészt még jóval a gyilkosság előtt rendeződtek, így semmi indoka nem volt a gyilkosságra. Másrészt pedig kritizálta a terhelő bizonyítékokat, szerinte egyes tanúk nem szavahihetőek, vallomásaik ellentmondóak, a közte és Portik Tamás között lezajlott beszélgetések Portik által titokban rögzített többórányi felvétele pedig manipulált, vágott, nem bizonyító erejű.

Kedden Gyárfás Tamás beszélt többek között a Postabank egykori elnöke, Princz Gábor és Fenyő János közti ellentétről, valamint Princz és Portik kapcsolatáról.
Gyárfás Tamás elmondta: ma már egyértelmű számára, hogy Portik zsarolhatóvá próbálta tenni őt, de hiába. Beszélt arról is, hogy miként próbálták megzsarolni 2017-ben Portikhoz fűződő kapcsolatával, és miként fordult ezután a hatóságokhoz.
A keddi tárgyaláson elhangzott, hogy Gyárfás Tamás egyik cége az 1990-es évek

Gyárfás arra is megpróbált magyarázatot adni, hogy miért nem vetette alá magát hazugságvizsgálatnak, illetve korábban miért nem lépett fel az őt zsarolók ellen. A vádlott ezekre a kérdésekre egyre csak arról beszélt, hogy félt a bűnözőktől, ami érdekes, hisz Portik Tamás volt az egyik jó barátja, így adódik a kérdés akkor vajon miért félt bárkitől is Gyárfás?

Gyárfás a hazugságvizsgálattal kapcsolatos bírói kérdésre azt felelte, hogy meggyanúsítása annyira felzaklatta, hogy tartott tőle, elragadtatná magát, ami bájos válasz.

A bíró emlékeztette, hogy a nyomozók összesen négy alkalommal ajánlották fel neki a poligráfos vizsgálatot, de Gyárfás hol azt szabta feltételül, hogy előre megismerhesse a kérdéseket, hol azt, hogy az ellene vallókat is vessék alá a vizsgálatnak.

Szerinte ez is csak azt igazolja, hogy mennyire fel volt zaklatva.
A büntetőper csütörtökön várhatóan a bíró és az ügyész elsőrendű vádlotthoz intézett további kérdéseivel folytatódik.

A vád szerint Fenyő János és Gyárfás Tamás között az 1990-es években üzleti, elszámolási vita, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság, a Nap TV és más ügyek miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek, Fenyő János terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfás Tamásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavában. Az ügyészség szerint emiatt határozta el Gyárfás Tamás, hogy megöleti riválisát. Előbb Tasnádi Pétert bízta meg azzal, hogy 12 millió forintért végezzen Fenyő Jánossal. Tasnádi Péter ebből 6 milliót meg is kapott, de nem teljesítette a megbízást. A vád szerint ezután fordult Gyárfás Tamás Portik Tamáshoz, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

A perben tanú lehet többek között Pintér Dezső, a TV2 volt elnöke, Németh Péter, a Népszava volt főszerkesztője, Pallagi Ferenc, a Blikk volt főszerkesztője és Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyész.