hirdetés

Azonnal elbocsátotta rendkívüli felmentéssel az Egyesített Szent István és Szent László Kórház menedzsmentje az egyik beteget brutálisan megverő, rugdosó betegszállítókat. Az intézményvezető a két férfit a rendőrségen is feljelentette. Igaz a IX. kerületi nyomozók már elfogták őket és a sértett feljelentés meg is gyanúsította a beteg ápolókat.

 merényi betegverés

A rendőrség már ki is hallgatta gyanúsítottként a két volt kórházi alkalmazottat. Mint ismeretes csütörtökön este a TV2 Tények című hírműsora számolt be arról, hogy az Egyesített Szent István és Szent László Kórház traumatológiáján két beteghordó vert, rúgott egy hordágyon fekvő beteget. Az esetet egy másik betegnek az intézmény folyosóján várakozó hozzátartozója videóra rögzítette és elküldte a hírműsornak.

A megvert férfi azt mondta, a kórházi biztonsági őrök is ütötték, majd egyszerűen kidobták. A férfi az utcán lett rosszul, emiatt vitték kórházba, de állítólag agresszív volt, ő viszont azt mondja, erre nem emlékszik. A videót készítő szerint a beteget fejsérüléssel hozták be, de ő el akart menni. Ekkor a mentők nem engedték el, mondván el kell látni. Később a várakozók fültanúi voltak a pofozkodásnak, aztán ez folytatódott a folyosón is, ekkor készült a mobiltelefonos felvétel.

A bántalmazott férfinak bedagadt az arca, a szeme a veréstől. Állította, az ütlegelés ellen próbált védekezni, de hátracsavarták a karját és rátérdeltek a hátára. Így ütötték tovább a fejét.

Ezután két beteghordó a földön húzva szó szerint kidobta az utcára a megvert férfit. Ő nem tagadta, hogy ivott, de nem emlékszik arra, hogy agresszív lett volna.

Az ügyben a ferencvárosi nyomozók órákon belül azonosítottak két kórházi alkalmazottat, akiket ismert lakcímeiken ellenőriztek, majd egyiküket, a 45 éves H. Józsefet csütörtök este 23 órakor a VIII. kerületi tartózkodási helyén elfogták.

Társa, Cs. Csaba nem volt a lakcímén, ezért ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki, de amikor megtudta, hogy a rendőrség keresi, ma hajnalban önként jelentkezett a kapitányságon.

Gyanúsítottként hallgatták ki őket, ellenük közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a BRFK Bűnügyi Főosztálya.