hirdetés

Gyanúsított lett a katasztrófavédelmi igazgató. Szolgálati visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját a Központi Nyomozó Főügyészség – közölte Nagy Andrea főügyészségi szóvivő az MTI-vel.

tűzoltók

A Pest megyei katasztrófavédelmi igazgatót április 15-én hallgatta ki a főügyészség budapesti regionális osztálya – mondta a törvényszéki szóvivő.

A sokkoló hírről először a Lánglovagok számolt be.  A tűzoltóportál úgy tudja, hogy Branyiczky Márk tűzoltó ezredesnél állítólag felmerült, hogy a szolgálatban lévő alárendeltjeit az igazgatóság költségén magáncélra vette igénybe. Nagy Andrea közölte, a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatás nem adható.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerint folyamatban lévő nyomozásról van szó, annak lezárásáig nem nyilatkoznak.

Az ügy érdekessége, hogy a belügyhöz tartozó OKF-nél nem csak a Pest Megyei igazgató egyedül az, aki ellen vizsgálódnak ilyen vagy olyan ügy miatt. A fő OKF-exvezető, Bakondi György utódja is csak azért van megbízott igazgatónak kinevezve, mert ő is érintett egy vizsgálatban.

Azt nem tudni, hogy a belügyminisztérium kezdte-e a Pest megyei direktor munkaviszonyának a megszüntetését vagy felfüggesztését. Netán az állományból való eltávolítását, hisz egyedül csak a belügynél van az a törvény a fegyveres testületek közül, úgy tudjuk, hogy nem várják meg az ártatlanság vélelmét, a jogerős ítéletet, így a bűnügybe keveredett kollégákat azonnal leszerelik.

(Fotó: illusztráció)