hirdetés

Az országgyűlés felfüggesztette a DK-s Varju László mentelmi jogát, akit választás rendje elleni bűntettel fognak meggyanúsítani, mert állítólag pénzt ígért egy politikusnak, hogy lépjen vissza. A parlament kétharmados többséggel szavazta meg a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.

 

Az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta. Az ügyészség gyanúja szerint Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt pénzt ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára, de ezt az illető elutasította. Ez a független jelölt Horváth Imre, az MSZP korábbi politikusa volt.

Horváth Imre a Kiss Péter halála miatt kiírt újpesti időközi választáson indult 2014-ben, és nem várt fölénnyel győzte le a Fideszt. Horváth 50, míg fideszes ellenfele, Hollósi Antal csak 30 százalékot kapott. Így az addig önkormányzati képviselő simán bekerült a parlamentbe.

A 2018-as országgyűlési választások előtt az MSZP-DK tárgyalásokon a DK jelezte: ők szeretnének a körzetben jelöltet indítani Varju László személyében. Horváth ezután kilépett az MSZP-ből.

Varjú állítólagos próbálkozásáról állítólag hangfelvétel is van, így könnyedén lehet tisztázni valóban történt-e bűncselekmény és vesztegetés .