hirdetés

Semmi nem változott a politikában. A kormány az ellenlábasait simán kicsinálja és nincs kegyelem. Erre a sorsra jutott a NAV egykori munkatársa Horváth András is, aki kinyitotta a száját a milliárdos áfa csalások és mutyik ügyében. Természetesen azt lehet  nyomozni, hogy Horváth mikhez jutott hozzá. Azt, hogy  a politikával jó kapcsolatokat ápoló áfa csalók és maffia tagjai kik és miként asszisztál nekik a NAV az nem vizsgálható. Na ettől vagyunk banánköztársaság és az ilyen ügyek miatt mondja azt Amerika, hogy a demokrácia itt Magyarországon veszélyben van.

 horváth-karancsi-vancsura

 

Egyelőre még nincs gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, amelyet Horváth András, a NAV volt ellenőrzési koordinátora ellen kezdeményezett az adóhatóság, adattal való visszaélés bűntette miatt.  Úgy tudjuk: a NAV azért jelentette fel volt munkatársát, mert Horváth állítólag túlterjeszkedve a munkaköri leírásán, az ellenőrzési feladataihoz egyáltalán nem kapcsolódó módon, esetenként illetéktelenül használt kóddal töltött le adatokat a hatóság belső informatikai rendszeréből. Horváth több mint kétezer-nyolcszáz alkalommal töltött le törvénytelenül adótitkokat.

Állítólag a végéhez közeledik az újabban az ellenzéki Korrupcióellenes Szövetségben is feltűnő Horváth András ellen tett feljelentés nyomozása. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal azután fordult Nemzeti Nyomozó Irodához, hogy egy belső vizsgálat nyomán kiderítették: Horváth hatalmas mennyiségű, adózói és magántitkokat tartalmazó NAV-adatot vitt magával. Ezek kerülhettek az általa sokat hivatkozott, de a nyilvánosság előtt még ki nem nyitott zöld dossziéba is. A NAV tavaly december 4-én tett feljelentést, amit január 16-án a belső vizsgálat eredményeivel kiegészítettek.

2800 illegális adatlehívást rónak Horváth szemére, akinek egyébként a legtöbb vizsgálatban koordinátori szerepe volt. A Közép-magyarországi Regionális Főigazgatóságon leginkább a zöldség-gyümölcs nagykereskedelemmel és a nagybani piaccal kapcsolatos ügyeket osztották rá, de legtöbbször ezekben sem konkrét ügyfeleket kellett vizsgálnia, hanem koordinálnia kellett az áfa csalási láncokat érintő, az ország különböző adóigazgatóságaink folyó eljárásokat. Tudni kell, hogy a rendőrségi robotzsaru adatlehívó rendszer nagyon szigorúan adminisztrált használatához hasonlóan igen kemény előírások vonatkoznak a NAV informatikai rendszerére is, az adótitkokkal való visszaélés, zsarolás megelőzése érdekében. A revizorok feletteseiktől havonta kapnak új kódot, amellyel csak az illetékességi területükhöz, a rájuk kiosztott ügyekhez kötődő információkat kérhetik le. Nos a NAV feljelentése azért ennek ellentmond, hisz ha szuper biztonságos a rendszer és illetéktelen lekérdezések nem történhetnek, akkor mégis, hogy a csudába tudott lekérdezni adatokat Horváth ? Vagy a rendszer nem tökéletes.