hirdetés

Kivizsgálja Rákay Philipék érdekes és egyben fura lakáscsere szerződését az I.kerületi Önkormányzat. Azonban más kormányhoz közeli közéleti szereplők sem ússzák ezt meg. Felmerült a gyanú ugyanis, hogy sok esetben fiktív szerződések köttettek.

V. Naszályi Márta azután nyilatkozott erről, hogy a 24.hu beszámolt róla, hogy a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége úgy jutott egy 60 négyzetméteres, kétszobás ingatlanhoz a budai Várban a Bécsi kapu tér egyik felújított műemléképületében, hogy azért cserébe egy 24 négyzetméteres, földszinti, egyszobás lakást adtak. A kerülettől kikért szerződésekből derült ki, hogy a 39 ezer forintos bérleti díjú vári ingatlanért Rákayék egy VIII. kerületi Kálvária téri kis lakást adtak.

Az I. kerület polgármestere szerint felmerülhet a gyanú, hogy ez fiktív szerződés volt.

Lesz vizsgálat. Minden, pillanatnyilag meglévő lakásunknak a bérleti szerződését, az egész aktát már átvizsgáltuk. Egy előzetes vizsgálaton már az egész kupac átesett. Azokat az aktákat, amelyekkel kapcsolatban felmerültek kételyek, azokat további vizsgálatra félretettük, és elkezdjük szépen feldolgozni őket.- -közölte V. Naszályi Márta.

A csereügylet külön érdekessége, hogy kevesebb mint két hónap alatt háromszor is gazdát cserélt a Kálvária téri cserelakás, majd kikötött annak eredeti tulajdonosánál. Miközben Rákay azt állította, hogy az ingatlant a vári lakás bérlője választotta ki.

Bízunk benne sikerül bebizonyítania Rákay Philipnek, hogy semmi mutyi nem volt a várbéli lakásának megszerzésében és abban is bízunk Bayer Zsoltinak is megmutatnia országnak világnak, hogy ő is mutyi nélkül tudott az elit negyedbe költözni és soha életében nem jutott eszébe a mutyi.

(TE)