hirdetés

Itt valami nincs rendben, eltűnt mind a 11 ezer választási jegyzőkönyv az NVI-nél, és csak szombatra lesz meg. Mindez pedig gyanúra adhat okot . A Jobbik és a DK újraszámlálást követel.

pálffy-patyi nviCsak szombaton lesz újra elérhető a 11 ezer választási bizottsági jegyzőkönyv az április 8-i parlamenti választásokról. A jegyzőkönyvek akkor tűntek el, amikor a megmérettetés napján összeomlott a Nemzeti Választási Iroda informatikai rendszere, amelyet teljesen azóta sem állítottak helyre .

Az MSZP-től kapott információk szerint a kimagasló teljesitményéért egymillió forinttal jutalmazott Pálffy Ilona , az NVI elnöke azt a tájékoztatást adta, hogy az adatok egyelőre nem is lesznek elérhetőek. Eltűntek a választókörzetek korábbi választások idejére vonatkozó adatai is, amelyeket össze lehetne hasonlítani a vasárnapi szavazás adataival. Mindez bájos és megmosolyogtató.

Miközben egyre több választóköri végeredménnyel, gyanús szavazatszámlálással kapcsolatban merülnek fel kérdések, például Baján, az MSZP az NVB-delegáltjukon keresztül próbálja beszerezni a helyi választóköri jegyzőkönyveket. A dokumentumok átadása azonban szintén napokba telhet.

Az LMP néhány órája közölte, most már annyira kezd bűzleni az egész vasárnapi választás, hogy teljes körű újraszámlálást  követel. Ezt akarja a Demokratikus Koalíció és most már a Jobbik is.