hirdetés

Már kezd érthető lenni, hogy miért mondott le oly váratlanul a paralimpikonok elnöke Gömöri Zsolt. Az NNI ugyanis gyanúsítottként hallgatta ki az ex vezetőt és elképzelhető mondták vagy sugallták neki, jobb lenne nem aktív elnökként menni az Aradi utcai rendőrszékházba. A Magyar Nemzet szerint hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Gömörit, aki szabadlábon védekezhet.

gömöri-deiutch paralipia veres

Gyanúsítottként hallgatták ki pénteken Gömöri Zsoltot, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) volt elnökét – írja a Magyar Nemzet.

Mindez pedig érthető tenné azt, hogy miért mondott le oly hirtelen az ex elnök miközben korábban eszébe sem volt távozni. Sokak szerint nem zárható ki, hogy szóltak Gömörinek nem lenne jó, ha úgy lenne gyanúsított, hogy még ő az MPB elnöke. Sem neki sem a szervezetnek nem tett volna jót. Már pedig Gömöri biztos kapott idézést is és így akár abból is értesülhetett, hogy gyanúsított lesz.

A rendőrség annyit erősített meg a hírből, hogy “egy személyt” kihallgattak “a Magyar Paralimpiai Bizottság működésével összefüggésben”, hűtlen kezelés megalapozott gyanújával. A gyanúsított szabadlábon védekezhet – tették hozzá.

Az utóbbi hetekben a rendőrség több tanút meghallgatott az ügyben, a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja.

Az ügyészség június 2-án rendelt el nyomozás hűtlen kezelés és csalás gyanújával az MPB-elnököt érintő feljelentések alapján.

Mint az közismert és igen nagy botrányt okozott, május elején amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az MPB-től arra a célra, hogy saját végtörlesztését kifizesse. A támogatást Deutsch Tamás akkori MPB-alelnök (jelenlegi ideiglenes elnök) javaslatára szavazta meg neki a bizottság vezetése. Gömörit emellett indokolatlan utazásaival, a bizottság autóbérléseivel, fura és sokak szerint extrém jutalmazási szokásaival, a jutalékok kifizetésével és az üzemanyagköltségek térítése miatt is támadták.

Bár Gömöri törvényesnek nevezte a vissza nem térítendő támogatást, május 12-én mégis bejelentette, hogy visszafizette a pénzt.

Gömöri Zsolt majd egy hete mondott le elnöki posztjáról, helyette Deutsch Tamást nevezték ki ideiglenes elnöknek.