hirdetés

Gémes György a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője, Gödöllő polgármestere szerint a magyar önkormányzatiság kivégzését, számos magyar település elkerülhetetlen csődjét eredményezheti Orbán Viktor mindenféle érdemi egyeztetés nélkül tett bejelentése az iparűzési adó megfelezéséről.

 

A miniszterelnök négy intézkedést jelentett be. – így reagált a Magyar Önkormányzatok Szövetsége nevében Gémesi György elnök a Facebookon a miniszterelnök szombati bejelentésére, miszerint a kis- és középvállalkozások, továbbá az egyéni vállalkozók iparűzési adóját januártól a felére csökkentik.

Mérhetetlenül visszataszítónak tartjuk, hogy a magyarok ezreinek halálát okozó koronavírus-járványt használja ki a miniszterelnök arra, hogy leszámoljon a nem fideszes vezetésű önkormányzatokkal.

Mint írta, az iparűzési adó adja az önkormányzatok saját bevételeinek túlnyomó részét, ebből a bevételből működtetik a települések a közszolgáltatásokat, a közvilágítástól a hulladékkezelésen át az utak karbantartásán keresztül a nagyvárosi tömegközlekedésig, ebből biztosítanak szociális, gyermekjóléti és egészségügyi ellátást.

A miniszterelnök mai statáriális bejelentése tehát a nekik járó szolgáltatásoktól foszthat meg több millió magyart, függetlenül attól, kire szavazott az önkormányzati választáson.

Ezt válságkezelésnek hívni aljas cinizmus. a bajba jutott vállalkozásoknak szinte semmilyen segítséget nem jelent, a nekik is szolgáltató, rajtuk célzottan segíteni képes önkormányzatokat viszont ellehetetleníti – szögezte le.

( nagy a.)