hirdetés

Újabb fura ügy Zuglóban. Dől a lé annak, aki városvezetői pozícióban maradt.  A kerület volt Fideszes alpolgármestere több millió forint végkielégítést vett fel, majd a liberális politikus Karácsony Gergely vezette kerületben újra alpolgármester lett. Nos ez is egy fura esete a közpénzek kifizetésének.

rozgonyi

Közpénzzel kitömött zsebbel tért vissza posztjára a városvezető. Összesen több mint 2,8 millió forintot vett fel végkielégítés és szabadságmegváltás címén Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes alpolgármestere, aki tavaly novemberben távozott posztjáról. Ugyanakkor idén januárban újra alpolgármester lett.

Rozgonyi Zoltán Fideszes politikus felmentése után bő 1,1 milliós szabadságmegváltást és 1,7 milliós végkielégítést kapott. Bár két hónap múlva újra kinevezték. A Fideszes politikusnak ezért vissza is kellett fizetnie 337 ezer forintot. Vagyis pályafutásának rövid megszakításáért cserébe bruttó 2,5 milliós bánatpénzzel vigasztalódhatott. Vagyis Zuglóban a legjobban ilyen szempontból Rozgonyi járt, aki Papcsák Ferenc alpolgármestere volt, de a liberálisok azaz Karácsony Gergely polgármestersége alatt is alpolgi lett, sőt anno a sokat támadott Weinek polgármester ideje alatt is alpolgármester volt Rozgonyi, akit immáronm nevezhetünk a legügyesebb Fideszes politikusnak, hisz mindenhol ott marad legyen kormány váltás vagy legyen polgármester váltás.

Érdekes tény, hogy az Átlátszó.hu által kikért adatok szerint Rozgonyi kollégája, a kerület másik alpolgármestere a Fideszből már azóta kizárt Ferdinandy István ugyanezeken a címeken csak 520 ezer forintot vett fel, de még a távozó Papcsák is beérte 267 ezer forinttal. Vagyis épp a hivatalába visszatérő városvezető kapta kimagaslóan a legtöbb lelépési pénzt. Ráadásul le sem lépett. Nos ez több mint fura nekünk egyszerű halandóknak.

Kíváncsiak lettünk volna Karácsony Gergely álláspontjára is, de ő a szabadságát tölti.