hirdetés

Folytatódik a több milliárdos belügyi támogatást kapó szövetkezeti balhé. Nem csitulnak a kedélyek a tartós munkanélküliek megsegítésére létrejött szövetkezetnél. Többen a bérüket követelik és egyéb járandóságaikat.  Ezúttal újabb sajtótájékoztatót tartott az MSZP igaz Szolnokon az ESZOSZ-ügy kapcsán. Rózsa Endre az MSZP megyei frakcióvezetője elmondta, a megyében számos munkavállaló esett áldozatul, akik közül sokan a megélhetésükért küzdenek. Az Esti Újság úgy tudja már az esetleges maffia kapcsolatairól is rebesgetnek a szervezetnek. 

ESZOSZ x

Egyre több  furcsaságot lehet hallani a belügyminisztérium milliárdjait elnyerő szövetkezet környékéről. Állítólag felmerült, hogy a maffia is betámadta a munkanélkülieknek kiutat mutató szervezetet valamiféle régi sérelem és vélt tartozás miatt. Más híresztelés szerint más áll a háttérben és valóban volt kapcsolata a szövetkezet tagjainak a most leszámolásos merényletek miatt előzetesben lévő hírhedt maffia főnökökkel P.Tamással és F.Attilával is.  Persze az is lehet, hogy ez valami réges régi rém mese és epizód. Szerkesztőségünk mindenesetre  furcsállaná mindezt, ha igaz lenne, , hisz a BM csak odafigyel arra kinek ad több milliárdot ?! Úgy véljük gengszter kapcsolatokkal rendelkezőknek csak nem.

Az MSZP segítséget ajánlott fel a károsultaknak, amelynek keretében számos településre ellátogattak, ahol magas arányban vállaltak munkát az ESZOSZ-nál. Többen közülük komoly megélhetési nehézségekkel találták szembe magukat, miután fizetést nem kaptak a munkáltatójuktól, a szolgáltatók kikapcsolták náluk a villanyt és a gázt is már. Mindenki úgy véli át lettek verve csúnyán.

Az MSZP megyei frakcióvezetője szerint több száz károsultról kell beszélni a megyében, akiknek jövőbeni munkaválallási lehetőségeit is korlátozza az ESZOSZ azáltal, hogy a munkába álláshoz szükséges papírokat nem adták ki az érintetteknek. Eddig segítséget nem kaptak a károsultak, mint azt Rózsa Endre kiemelte, egyetlen település vezetése vállalta csupán azt, hogy anyagi támogatást nyújt a baja került embereknek.

Jelenleg az MSZP jogi és adminisztrációs tanácsokkal látja el az érintetteket, akik közül többen már feljelentést tettek az ESZOSZ ellen. Az MSZP szintén jogi lépéseket tett az ügyben, a NAV-nál ők is eljárást kezdeményeztek a vállalkozással szemben.

Az MSZP két kérdést fogalmazott meg az üggyel kapcsolatban, amelyre választ várnak. Az első, hogy hol van a munkavállalók pénze? A második pedig az, hogy az ESZOSZ milyen szálakkal köthető a kormánypárthoz – fogalmazott a frakcióvezető.

A sajtótájékoztatón jelen volt Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő is, aki a földvásárlással kapcsolatban fejtette ki véleményét.