hirdetés

Fura picikét ez Mall.hu sztori. No meg, hogy bűnszervezet. S épp az ünnepek elött? Tény, hogy megszállták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatalának ellenőrei a Mall.hu telephelyét – közölte az adóhatóság. A vevői megrendeléseket állítólag emiatt egyelőre nem tudja teljesíteni a cég. A NAV tájékoztatása szerint 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalást elkövető bűnszervezet felszámolására indítottak nyomozást.
mall képA Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyi nyomozói a magyar FBI nagyszabású, országos akciót hajtottak végre, aminek célja egy webáruház alá szervezett, cégláncolatokat működtető bűnszervezet felszámolása. A bűnszervezet tagjai ellen 4,5 milliárd forint összegű költségvetési csalás miatt folyik a nyomozás – közölte a NAV.
A Mall.hu honlapján kedden este azt közölte: “átvételi pontjaink és ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt jelenleg nem elérhető”.

A cég MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mai napon egy munkavállalójuk tevékenysége kapcsán a NAV és az NNI helyszíni vizsgálatot kezdeményezett társaságuknál. A hatósági intézkedés miatt vásárlóik megrendeléseit jelenleg nem tudják teljesíteni, de minden rendelkezésükre álló jogi eszközt igénybe vesznek azért, hogy mielőbb visszaállítsák a normál üzletmenetet és a megrendelt árukat kiszállítsák.

Leszögezték: mindenben együttműködnek a hatóságokkal annak érdekében, hogy a nyomozást mielőbb megnyugtatóan lezárhassák. A nyomozásra hivatkozva további információt nem osztottak meg.

A Mall.hu az okozott kényelmetlenség miatt elnézést kért a vásárlóktól. Azt ígérték, amint újabb megosztható információval rendelkeznek, közvetlenül tájékoztatják az érintett vevőiket.

A Mall.hu mérlege szerint 2016-ban 10,4 milliárd forint volt a cég nettó árbevétele, ami több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől. A cég tavaly is “masszívan” veszteséges volt, csakúgy, mint a megelőző négy évben, az internetes vállalkozás 2016-ban 1,6 milliárd forint veszteséggel zárt.

Az tény, hogy egy picit fura ez a milliárdos maffia jellegű ügy, amit épp most, épp az ünnepek, a nagy roham elött indított a magyar FBI és a NAV. Bár nem egyértelmű de mintha a beszállítók keveredtek volna maffia ügybe és milliárdos csalási sztoriba, ami olyan szempontból érhető, hogy sok termék igen olcsó volt ezt pedig valamiféle adótrükkel lehet megoldani. Mással nem nagyon.