hirdetés

Teljesen elképesztő és sokkoló dokumentum jutott a szerkesztőségünk birtokába. Hajdúszoboszló fideszes elnökét, Kocsis Róbertet, aki jelenleg is városi képviselő ugyanis munkaszerződéssel fizeti ki az Önkormányzat. Mindez azért fura, mert ilyet még nem láttunk és az általunk megkérdezett jogászok szerint nem is igazán lehetne egy megválasztott képviselőt, a képviselői munkájára szerződéssel alkalmazni.  Mindez tehát valamiféle jogszabályokba, és valamilyen törvénybe egészen biztosan ütközik.

 kocsis fidesz 1

Állítólag a munkaszerződés azért lehet fontos, ha nincs más jövedelme egy képviselőnek, mert így igénybe tud venni különféle adó kedvezményeket. Azt azonban nem tudjuk, hogy jelenesetben erről van-e szó. Így az sem biztos, hogy a fidesz hajdúszoboszlói elnöke emiatt kapott-e munkaszerződést a várostól.

Az azonban egészen biztos, hogy a népszerű fürdőváros régi új polgármesterét Sóvágó Lászlót ezen minimum fura, de inkább szabálytalan munkaszerződéssel igen kellemetlen helyzetbe hozták. Sőt a jó hírű politikus most magyarázkodhat és bizony örülhet, ha az ügyben nem indul valamiféle hivatalos eljárás majd,hisz ő írta alá Kocsis Róbert szerződését.

Arról már nem is akarunk papolni sokat, hogy a szerződés azért is több mint fura, vagy érdekes, mert visszamenő hatállyal szól. Nos ez sem egy szokványos eset.

Természetesen az ügyben általánosságban kikértük a NAV véleményét is arról, hogy egy megválasztott képviselőt, erre a munkájára azaz a képviselőségére lehet-e munkaszerződéssel alkalmazni vagy sem. Amint megérkezik a NAV álláspontja azt is közzé tesszük. Mint ahogy Hajdúszoboszló polgármesterének is kíváncsiak vagyunk a válaszára. Írásban Sóvágó urat is megkerestük.

A most alkalmazott fideszes képviselő már két évvel ezelött is reflektorfénybe került, hisz Kocsis Róbert neve a trafikpályázatok miatt felmerült. Kocsis Róbert, a Fidesz hajdúszoboszlói elnöke állítólag a trafikpályázatra jelentkezőket véleményezte abban a levélben, amelyet Bodó Sándornak, Hajdú-Bihar megye fideszes elnökének, leendő városi képviselőjelöltnek írt. Kocsis Róbert a helyi hírportál beszámolója szerint az üzenetben azt ismertette, hogy a trafikra pályázók közül kiket támogat.

Egy családnak kettőt adni úgy, hogy nincs velük kapcsolatunk, meggondolandó – olvasható a neveket, címeket, személyes adatokat is tartalmazó levélben.  Ráadásul konkurenciát támaszt annak, aki velünk van ősidők óta. Nem javasoljuk! – folytatja a levél ugyanarról a pályázóról.

A levélben szereplő nevek és a végül nyertesként kihirdetett pályázók listájának  összevetéséből kiderül, hogy az üzenet szerint javasolt vagy támogatott jelentkezők nyertek, de érdekesség, hogy a nyertesek között olyan is akad, akikről a levél azt írta, “ismeretlen” vagy nem tesz “gesztusokat”.

 

K.G.