hirdetés

Kizártnak tartja a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi édesapja, az expolgármester, de legfőképp tanárként ténykedő férfi, hogy fiának bármi köze lenne a merénylethez. Az édesapa ügyvédet keres fiának. Az mindenesetre érdekes, hogyha ez a fiú az elkövető, akkor miért van némi titkolózás az ügyben.

zalai-robbantoA nagy dérrel-durral és harci járművekkel felfegyverkezett TEK által elfogott zalai fiúnak az  édesapja teljességgel elképzelhetetlennek tartja, hogy fia lenne a Teréz körúti merénylő.

Az apa, aki tisztességes kémiatanár, jelenleg ügyvédet póbál keresni a fiának. Nem könnyű. Az édesapa szerint a magyar FBI, azaz az NNI nyomozói vele nem közöltek semmit, csak annyit tud, hogy házkutatást tartanak nála. Arról sem tud, hogy pontosan milyen bizonyítékok alapján tartóztatták le a fiát.
Az őrizetbe vett fiú nagymamájánál Taksonyban is házkutatást tartottak időközben a rendőrök.

Az kissé érthetetlen, hogy ha tényleg annyira biztos a dolgában a  rendőrség, hogy a zalai fiú az elkövető, akkor miért nem mondták el, hogy mi alapján jutottak el hozzá és milyen bizonyítékok szólnak ellene. Azt gondoljuk, ha megdönthetetlenek a bizonyítékok, akkor ezzel a nyomozás kimenetelét aligha lehet veszélyeztetni.

Az is érdekes a hivatalos kommunikációban, hogy már most azt terjesztik, hogy a zalai fiú újabb robbantásra készült. Ha ez így van, akkor  igencsak furcsa, hogy  Zala megyében tartózkodott, ahol a madár se nagyon jár.