hirdetés

Nagy a csend a Hungária Értékpapír brókercég ügyében, amelynek vezetői szintén előzetesben vannak. A károsultak próbálnak szerveződni Cegléden, mert több ezer ügyfél érzi azt, hogy hoppon maradtak. Fót honatyái pedig vizsgálódnak, hogy a város félmilliárdja miként kerülhetett ezen brókercéghez és hogy hogy nem állampapírba fektette a polgármester.

hungaria_gyanusitott1_szb

Fóton felállt az az önkormányzati vizsgálóbizottság, amely azt próbálja meg eldönteni, hogy Fót polgármestere jogszerűen és szabályosan kötötte le a város megtakarított félmilliárd forintját a Hungária Értékpapír Zrt.nél, amely vezetői nemrég előzetes letartóztatásba kerültek a brókerbotrányok kapcsán. Ezen brókercégről sokat nem tudni és nem hallani mostanában, mert sem a rendőrség, sem az ügyészség nem beszél róla sokat, pedig károsult itt is van bőven és a hiány is sok- sok milliárd lehet s az átvert ügyfelek száma is több ezerre tehető. Hogy Fót városvezetője miért itt kötötte le a várospénzét egyelőre nem tudni pontosan, mint ahogy azt sem, történt -e bűncselekmény. Ami biztos a vizsgálóbizottság tagjai megkaptak egy vaskos több száz oldalas aktát, köztük a Jobbik képviselője Merkwart Krisztián is.

,,Valóban sok dokumentumot kaptunk, amelyeket szakértőink bevonásával vizsgálunk. Hogy történt-e bűncselekmény az ügylet kapcsán, egyelőre nem tudom Önöknek megmondani és felelőtlenség is lenne bármit mondanom az anyag teljes ismerete nélkül. Így azt sem tudom megmondani miért volt szükség ezen brókercég bevonására és miért itt kötötte le a pénzét a városunk Fót. Ha igaz, hogy a város vállalati kötvényekbe fektette be pénzét az baj, hisz arra semmilyen kártérítés nem jár és erre a jogszabály – vélhetően éppen ezért – nem is ad lehetőséget. Az biztos, hogy ha a vizsgálat törvénysértést állapít meg, a Jobbik megteszi a szükséges jogi lépéseket – közölte Merkwart Krisztián, a Jobbik képviselője. ”

Úgy tudni a Hungária Értékpapír Zrt hatalmas hozamokat ígért és fizetett is az ügyfeleinek egy ideig. Az Esti Ujságot egy névtelenségét kérő olvasónk arról tájékoztatta írásban, hogy kecsegtető hozamokat is fizetett a most előzetesben lévő cégvezetés. Sőt a pénzeket úgy vették át, hogy befektetési céllal, de sok- sok esetben az ügyfeleknek nem a brókercég pénztárban kellett befizetni az összegeket, hanem más egyéb módon. Hogy ezen pénzekkel milliárdokkal mit üzletelt a cég illetékesei nem tudni pontosan csak sejteni lehet, hogy akár külföldön fektették be.

S Cegléden már mozog a közélet mert összeállnak a Hungária Értékpapír Zrt károsultjai, akik azt remélik ettől jobban tudják majd érdekeiket érvényesíteni. Bízzunk benne igazuk lesz és nem kell futniuk a pénzük után, hisz nemcsak Ceglédről de Nagykőrösről is rengeteg ügyfél tette be a pénzét az előzetesben lévő brókerekhez.

 

( Fotó: mno.hu )