hirdetés

Az elhíresült bundabotrányban tanúként hallgatták meg a REAC korábbi vezetőjének feleségét. Mint ismeretes a botrány kirobbanása után nem sokkal Kutasi Róbert, aki újságíró is volt öngyilkos lett. Kivetette magát egy zuglói toronyházból.

bundabotrány

Három éve lett öngyilkos a rákospalotai klub a REAC igazgatója, Kutasi Róbert. Özvegyének, Ibolya asszonynak pénteken kellett farkasszemet néznie férje egykori munkatársaival, beosztottaival. Kutasi özvegyét a bíróság tanúként idézte meg a hazai brutális értékű focifogadási perben, amelynek során azt vizsgálják, miként manipulálta meccseit a REAC korábban NB I-es csapatának több tagja. A vádirat szerint nyolc ilyen mérkőzés is volt a 2007 és 2009 közötti időszakban, ezek egyike a 2008. február 27-én lejátszott Bp. Honvéd–REAC Ligakupa-találkozó, amely a hazaiak 5-0-s sikerével zárult. A játékosok közül többen állítják, Kutasi volt a bundázás megrendelője, s a meccset követően ő osztotta szét a pénzt a csapattagoknak. Az elhunyt özvegye azonban, szemtől szembe cáfolta ezeket az állításokat.

Február utolsó vagy utolsó előtti hetében rendszeresen eljártunk síelni kislányom iskolájának szervezésében – említette a láthatóan izgatott, ideges nő, aki elmondása szerint a tragédia óta nem tartja a kapcsolatot a rákospalotaiakkal.  Ebben a bizonyos évben is így történt. Mivel már sok helyen közölték az információt, utána néztem, s egészen biztos vagyok benne, hogy a meccs időpontjában Ausztriában, a Hotel Bellevue-ben tartózkodtunk. Nemcsak mi, hanem a barátaink is. Úgy emlékszem, a férjem végig ott volt velünk. Vagyis ez alapján aligha szervezhetett és oszthatott pénzt azon a meccsen Kutasi felesége szerint.

 

A vádlottak közt van a híres játékos és a Haladás ex-edzője A. Zoltán  is.