hirdetés

Folytatódik Kiss dandártábornok  fura és meghökkentő büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. Így ismét beidézték a tárgyalásra a legutóbb el nem jött ex-Fradi tulajdonost, és Kocsis Istvánt ex MVM vezért, akit nemrég ügye felmentettek a 15 milliárdos hűtlen kezelés miatt indított büntető eljárásban. A bíróság így ezen az új trágyaláson sok mindent tisztázhat a Kiss perben. Kérdés jönnek-e a tanúk vagy sem.

kiss  3

Mint ismeretes legutóbb a Kiss dandártábornok perében az már feketén fehéren kiderült, hogy vagy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hazudott, vagy a Kiss tábornokot feljelentő ex-MVM vezér Kocsis István s így hallgatták le igen érdekes módon, azaz törvénytelenül a magyar FBI létrehozóját. A Fővárosi Törvényszéken elnapolták a legutóbbi tárgyalást, mert az idézett tanuk Kocsis István ex-MVM és ex-BKV vezér és a Fradi ex-tulajdonosa Sz.András nem jelentek meg.

Mint ismeretes az egyre gyengébb lábakon álló vád szerint Kiss Ernő dandártábornokot azzal vádolják, hogy 1 milliárd forintot kért Kocsis Istvántól, hogy a hírhedt 15 milliárdos MVM büntetőügyet elsimítsák. A sors fura és érdekes fintora, hogy Kocsist felmentették ezen kaposvári perben.

A bíróság a Kiss tábornok perét ugyan elnapolta legutóbb, de elötte felolvasott egy már nem titkos feljegyzést a bíró, amely arról szólt, hogy miért hallgatta le Kiss tábornokot az NVSZ. Nos elképesztő de az irat szerint Zsombok György az NVSZ igazgató helyettese azt közli ezen iratok tanúsága szerint, hogy Kocsis István elmondása szerint Kiss tábornoknak 1 milliárd forintot adott át több részletben az ügyvédje irodájában. Mindez pedig azért érdekes, mert a korábbi tárgyaláson a feljelentő Kocsis István mint tanú, ex-MVM vezér azt hangoztatta, hogy ő ilyet senkinek sem mondott soha. Pedig direkt rákérdezett a védelem és a bíróság is. Kocsis azonban hangsúlyozta, igen határozottan és vehemensen, hogy aki ilyet állít az hazudik. Erre tessék, bumm bele a fejbe, mi van írva az NVSZ dokumentumjába ? Hát pont az, hogy ezt épp Kocsis mondta. Így egyértelműen kijelenthető, hogy valaki hazudik. Vagy az NVSZ, vagy Kocsis tanú.

Bár az is tény, és ne feledjük, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálatot azon személyek vezetik és vezették, akik anno a híres Móri  fiaskó részesei voltak 2002-ben és ítéltettek el két ártatlant a véres nyolcas gyilkosság ügyében, s csupán a vak szerencsének volt köszönhető, hogy három évvel később a jogerős ítéletről kiderült tévedtek.
Nos most ezen móri balul sikerült nyomozást vezető személyek, akik az NVSZ vezetői, kerültek ismét bajba és hozták olyan helyzetbe a szervezetet, amely a becsületességüket és objektivitásukat, függetlenségüket, a közbízalmat és egyben a hitelességüket és az igazságszolgáltatásba vetett hitet veszélyezteti súlyosan. Hisz egy komoly hazugságba keveredtek. S egy ember emiatt vádlott lett,s egy ember emiatt egy hetet volt előzetesben.  Hogy Kocsis tanú vagy az NVSZ nem mond igazat az innentől kezdve már mindegy. A hitelesség és a bizalom sajnos elbukott az NVSZ tekintetében, ahol így több száz  vagy még több tisztességesen és becsületesen dolgozó alkalmazott nem tud tükörbe nézni .

Kiss dandártábornok perében az NVSZ egyébként továbbra is visszatart dokumentumokat.

Így a fentiek tükrében egyébként már érthető módon. S vajon mi lehet azon titkolt, visszatartott papírokban, ha így titkolják ? Talán jobb nem is belegondolni. Az tény, hogyha minden rendben lenne simán oda adták volna már a bíróságnak, de nem akarják adni, azaz feltételezhető, hogy valami nem kerek benne.

Dr. Molnár Csaba ügyvéd meg is jegyezte, hogy sajnos a Nemzeti Védelmi Szolgálat feketén fehéren ezen perben bebizonyította, hogy korlátozni akarja az emberek és állampolgárok alapvető jogait. Hisz az nem lehetőség, hogy egy perhez köthető titkos anyagot ki ad-e vagy nem , azt ki kell adnia.

A megvádolt Kiss Ernő dandártábornok is megjegyezte a bíróságon, hogy sajnos úgy tűnik az NVSZ az sajnos állam az államban, ami elképesztő egy demokratikus jogállamban.