hirdetés

Egyre trükkösebbek a csempészek. Már földalatti bunkerekben, járatokban is rejtegetik a tiltott portékákat. A NAV azonban erre is felkészült és most Kispaládnál számoltak fel egy földalatti cigaretta raktárt.

 

A zöldhatáron találták rá a pénzügyőrök a cigarettacsempészek földalatti bunkerére, melyben több millió forintnyi adózatlan árut rejtegettek – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Facebook-oldalán.

Eszerint a pénzügyőrök és a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Kispaládnál járőröztek a zöldhatáron, amikor egy bokros, fás területen hátrahagyott kéziszerszámokat vettek észre, ami nem igazán megszokott az erdőben, ezért elkezdték részletesen átvizsgálni a környéket.

A járőrök egy földalatti bunkerekre bukkantak, amikben huszonegyezer doboz, csaknem huszonkilencmillió forint értékű adózatlan dohányt találtak. A rejtekhelyeket vízhatlan ponyvával, fatörzsekkel, ágakkal, földdel és aljnövényzettel leplezték.

A pénzügyőrök költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen feljelentést tettek, a füstölnivalót pedig lefoglalták.

 

( Tál D.)