hirdetés

A Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleményben reagált a Budapesti Fesztiválzenekar elnökének Fischer Iván, karnagynak a bejelentésére, amely szerint szombaton koncertet adnak a Vörösmarty téren. Ez egyfajta zenés flashmob lesz, zenés tüntetés, amiért súlyosan és drasztikusan meghúzták a világhírű zenekar költségvetését.

fiscer iván-nol

Ez bizonyára kellemes zenei élmény lesz – kommentálta a társulat bejelentését a szombati koncertről a Főpolgármesteri Hivatal.

Úgy tűnik, Budapest Önkormányzata nagyon megsértődött a zenei flashmob miatt, és amiatt is, hogy Fischer karnagy nem igazán tűrte el csendben a fura költségmegvonást és a már -már ellehetetlenítését a világhírű zenekarnak.

A Tarlós főpolgármester vezette hivatal itt azonban nem áll meg, közlik, hogy azt is bizonyítani fogja, hogy Fischer Iván a törvények felett is áll. Ugyanis a flashmobbal ellentétben szabadtéri koncertre közterület-foglalási engedélyt kell kérni. Mivel ilyen szóba sem került, ezek szerint Fischer karnagy úr szabályok betartásával nem bíbelődik – írja közleményében a hivatal.

Az Esti Újság úgy tudja, a flashmob szervezői bejelentették a békés, zenei eseményüket.

(Fotó: nol)