hirdetés

Más nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási engedélyt használt egy bíró Budapest belvárosában. Közokirat-hamisítás bűntettének gyanújával nyomoznak ellene. Úgy tudjuk a bírót nem véletlenül fülelték le, valaki felnyomta és már várták.

 

roki 2A bíró 2018. május 15-én Budapest belvárosában munkába menet jogosulatlanul használt egy más személy nevére kiállított mozgáskorlátozott parkolási engedélyt.

A bíró a gépjármű szélvédője mögött, a műszerfalon elhelyezte a parkolási engedélyt, amelynek használatára – mivel mozgáskorlátozott személyt nem szállított – nem volt jogosult, majd parkolójegy váltása nélkül elindult a munkahelye felé. A kerületi rendőrkapitányság helyszínen tartózkodó, civil ruházatban szolgálatot teljesítő rendőrei észlelték a cselekményt, majd a tetten ért bírót intézkedés alá vonták.

A bíró a helyszínen elismerte, hogy jogosulatlanul használta az igazolványt, s az intézkedő rendőröknek átadta azt. A köztársasági elnök a bíró mentelmi jogát a büntetőeljárás lefolytatása érdekében felfüggesztette.

A bíró a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, vallomást tett, illetve beismerte a bűncselekmény elkövetését.