hirdetés

Az Esti Újságnak igaza lett. Nem egyértelmű, hogy a migránsokat az ország területén felveheti-e bárki, ha stoppolnak vagy például a taxis viheti-e Magyarországon belül bárhova. Mint azt megírtuk elterjedt a pletyka, hogy mindenkit börtönbe küldenek, aki segíti az illegális bevándorlók mozgását, amit informátoraink jeleztek felénk a migránsok rendőrségi kihallgatása alapján. Az Országos Taxis Szövetség elnöke óvatosságra intette a magyar taxisokat az úti okmány, illetve vízum nélküli migránsok külföldre szállítása ügyében.

taxi1

Korábban a taxis érdekképviseletek kezdeményezték a rendőrségnél, hogy szülessen állásfoglalás a taxisok számára migránsok szállításával kapcsolatban, ez márciusban meg is történt – közölte Metál Zoltán, a taxis szövetsége elnöke.
A hivatalos állásfoglalás arról szól, hogy illegális migráns nem szállítható az Európai Unió határain belül, még Magyarország területén sem, de ha vizsgálni kellene az utas hovatartozását, nagy gondban lennének a sofőrök – tette hozzá.
Metál Zoltán szerint a taxisoknak arra szól a hatósági engedélyük, hogy egy adott pontból egy másikba elvigyék az utasokat, faji, vallási és egyéb hovatartozás miatt nem tagadhatják meg a fuvart.

( Fotó: illusztráció )