hirdetés

Elegük lett az altatóorvosoknak. Éppen ezért majdnem mind felmondtak munkáltatójuknál, a Szent Imre Kórháznál. A műtétek jelentős részét így el kell halasztani. A szakemberek úgy érezték, nem tudják biztonságosan elvégezni már a munkájukat. Vélhetően külföldre mennek majd, ahol a magyar bérek három-négyszeresét is megkereshetik. 

műtét

Osztályvezetőjük távozása után a nyolc aneszteziológus szakorvosból hatan felmondtak a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban. Távozásuk feltehetőleg lehetetlen helyzetbe hozza az intézményt, hiszen ezek a sürgősségi ellátásban is fontos szerepet játszó szakemberek végezték a műtéteknél az altatást, illetve a fájdalomcsillapítást és az érzéstelenítést.

Így minden bizonnyal csúszni fognak a műtétek a Szent Imrében, és tovább nőnek majd a várólisták, és az is biztos, hogy az altatóorvosok pótlása szinte lehetetlen lesz rövid időn belül.

A szakemberek azért döntöttek így, mert úgy látják, hogy az egészségügyben kialakult áldatlan körülmények miatt már ők sem tudják biztonságosan végezni a munkájukat.

Aneszteziológusból ugyanis Európában is hiány van, a magyar szakemberek pedig előszeretettel mennek külföldre a háromszoros-négyszeres bér reményében.