hirdetés

Öt év után felmentették Z. Gábort, a hírhedt újpesti szadomazo filmest a IV-XV. Kerületi Bíróságon. Ez volt az első olyan per, ahol a szadomazo fogalmával is foglalkozni kellett egy tárgyaláson. Bár az ügy súlyos testi sértésként indult, anno a rendőrség brutál ügynek írta le az esetet, több gyanúsított is volt. Vádlott a végére azonban csak egy maradt.

szado-mazó brfk felvétel

Az ügy még 2010-ben indult el, amikor a BRFK nyomozói rajtaütöttek egy szadomazo pornófilm forgatásán. Az ügyről szóló sajtótájékoztatón arról beszéltek a rendőrök, hogy egy hétgyerekes családanya segítségkérése miatt mentek ki a helyszínre.

Kezdetben több vádlottról és vádpontról volt szó, de amikor elindult a büntetőper, 2012 őszén, már csak Z. Gábort vádolták, mégpedig súlyos testi sértéssel. Később, miután új orvosszakértői jelentések készültek, kiderült, hogy a sérülések nyolc napon belül gyógyulóak, tehát csak könnyű testi sértésnek számítanak.

A két sértett nő azt állította, elhitették velük, hogy a bántalmazást csak imitálják majd a felvételeken, és hogy egy jelszó kimondásával („Hagyd abba, könyörgök, nagyuram!”) leállíthatják a forgatást – de nem így történt. A csuklyát viselő vádlott tovább kínozta őket, egészen 36 percen keresztül.

Z. Gábor vádlott azzal érvelt, hogy a filmben szereplő hölgyek tudták, hogy mire vállalkoznak. Az ügyész fellebbezett, tehát az ügy megy tovább másodfokra.