hirdetés

A csempészés gyanújába keveredett ex-MSZP-s politikus Legény Zsolt állítja, fogalma sincs, hogy került a csempészáru a csomagtartójába. A politikust fel is mentették a vádak alól Ukrajnában.

 

Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól – mondta az egykori MSZP-s képviselő, Legény Zsolt, miután az ukrán hatóságok felmentették a cigarettacsempészet vádja alól. A politikus azt ugyanakkor nem árulta el, hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában szüntették-e meg vele szemben az eljárást.

Tulajdonképpen mindegy is, mert a két tényállás közötti különbség maximum arra, jó, hogy az ártatlanul meghurcolt személy ne tudjon kártérítést kérni a hatóságoktól.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt, a volt szocialista képviselő autójának csomagtartójában még tavaly decemberben, a Beregsurány–Luzsanka határátkelő ukrán oldalán bukkantak az ukrán hatóságok nagy mennyiségű csempészcigarettára. Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöki tisztségét is betöltő politikus azután lett gyanús az ukrán vámosoknak, hogy bár ukrán akkreditáció nélkül érkezett, az ellenőrzés során diplomata-útlevelet mutatott fel, annak ellenére, hogy az autóján nem volt diplomatarendszám. Miután felszólításra sem volt hajlandó kinyitni a csomagtartót, a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit, ezután derült fény a csempészárura.

A történtek után a pártot elhagyó Legény ellen Ukrajnában indult büntetőeljárás, ez fejeződött be azzal, hogy nem ítélték el és az eljárást is megszüntették ellene.

A volt szocialista képviselő állítja, továbbra sem tudja, hogy került az autójába a csempészáru, lennének tippjei, hogy ki helyezhette azt el ott, de bizonyítékok hiányában nem akar találgatásokba bocsátkozni.

(Vámosi)