hirdetés

Fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen a bundabotrány első- és másodrendű egykori két sikeres sportoló vádlottja. Az Esti Újság úgy tudja, K. Zoltán és L. Mátyás túl súlyosnak tartja az ítéletet.

bundabotrányÚgy tudjuk, az elhíresült bundabotrány ítéletét súlyosnak tartja K. Zoltán és L. Mátyás, a két egykori sikeres focista, akik felfüggesztett börtönbüntetést kaptak tettükért. Sőt mindketten hosszú időt töltöttek előzetes letartóztatásban a nagy dirrel-dúrral indított bűnügyben, ahol például a sikeres Hali-edzőt A. Zoltánt például egy bajnoki meccs után, bilincsben vittek el a pályáról a nyomozók.

Természetesen fellebbeztünk a bíróság elsőfokú ítélete ellen, rögtön a tárgyaláson. Úgy véljük, súlyos az ítélet a két vádlott tekintetében, hisz sosem volt bajuk a törvények betartásával. Sosem voltak büntetve sem. Ezért bízunk benne, hogy a másodfokon eljáró bíróság kedvezően bírálja majd el kérelmünket –nyilatkozta dr. Zamecsnik Tamás ügyvéd az Esti Újságnak.

Mint ismeretes, a bundabotrány kilenc vádlottját többnyire felfüggesztett szabadságvesztésre, hatot pedig pénzbüntetésre ítélt a PKKB eljáró tanácsa.

Keviczki István bíró, a bundabotrány fő ítésze az ítélethirdetés során elmondta, hogy az elsőrendű vádlott, K. Zoltán és a másodrendű, L. Mátyás egyaránt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve. Harmadrendű vádlottként S. Balázst két év szabadságvesztésre ítélték, három évre felfüggesztve.

A rákospalotai csapat volt vezetőedzőjét, a 11. rendű vádlott A. Zoltánt egy év szabadságvesztésre büntették, egy év hat hónapra felfüggesztve. Öt társához hasonlóan a korábbi válogatott labdarúgót, az NB I-ben több mint 400 alkalommal pályára lépő E. Károlyt pénzbüntetéssel sújtották.

Az ügy vádirata nyolc, 2007 szeptembere és 2009 májusa között játszott mérkőzést tartalmaz, és többen hosszú hónapokig voltak előzetes letartóztatásban. A. Zoltán edzőt pedig szó szerint bajnoki meccs után verték bilincsbe a nyomozók. Úgy tűnik, mindhiába, hisz szinte mindenki megúszta felfüggesztett büntetéssel a bundabotrányt.